Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán: „Soros György a honfitársunk”

Ez a cikk több mint 5 éves.

A kormánypárti 888 azt vetette fel, hogy két éve Soros személyesen Orbán ellen indított hadjáratot. Hol tart ez a globális összecsapás, mire lehet még számítani Sorostól – kérdezte a portál.

Amikor a migráció elviselhetetlen méretűvé vált, nyilvánosságra hoztam egy 5 pontos javaslatcsomagot, rá pár napra Soros egy hatpontos csomagot publikált, amely azt állította: el kell vetni a magyar javaslatot – magyarázta a miniszterelnök.

Szerinte ettől a ponttól kezdve a konfliktus folyamatosan éleződött Soros és a magyar kormány között. Saját felelősségét csak abban látta, hogy nem volt hajlandó azt a harcmodort folytatni, amely az országot elve vereségre ítéli.

„Ha harcolunk, akkor a harc legyen fair” – mondta.

Szerinte az nem fogadható el, hogy az egyik fél transzparens és nyílt sisakos, a másik pedig rejtőzködő, ezért muszáj volt felszínre hoznia a kormánynak a víz alatt rejtőző bevándorláspárti erőket.

Kitért arra is, hogy sokan antiszemitizmussal vádolják őt, a Soros elleni fellépése miatt.

„Soros György a honfitársunk, magyar állampolgár” – mondta –, és hozzátette: akik úgy akarják őt védeni, hogy állandóan előhozzák a származását, az Sorosnak is árt. Szerinte a politikai vitákat érvekkel kell lefolytatni, nem a származás felemlegetéséve, márpedig „van egy vitánk a honfitársunkkal”.

A 888 a tüntetések „erőszakos” jellegéről is kérdezte Orbán véleményét.

Aggasztónak látom ezt a jelenséget – válaszolta a kormányfő. Azt kifejezetten aggályosnak nevezte, hogy „parlamenti képviselők fizikai erőszakot alkalmaznak”, márpedig szerinte a parlamenti pulpitus elfoglalása fizikai erőszakot jelent.

„Ezzel nagyon rossz példát mutatnak” – mondta.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd