Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán azt javasolja a munkavállalóknak, hogy harcoljanak, ha nem fizetik ki hónap végén a bérüket.

Ez a cikk több mint 5 éves.

Vorák Anita az RTL-től azt kérdezte módosíthatják-e a rabszolgatörvényt,  illetve azt is, a 3 éves kifizetés rendszerét ki kérte?

Orbán szerint mivel a törvény most fogadták el, és mivel a vitákat is lefolytatták előtte, nincs módosítás. Orbán szerint Magyarországon mindenki aki elvégezte a munkáját, annak a következő hónapban meg kell hogy kapja a bérét. A törvény ebben semmilyen változást nem hoz Orbán szerint.

Vorák Anita ezután felhívta Orbán figyelmét, hogy a törvényben van 3 éves keret.

Amikor ledolgoztam a melómat, várom a munkabéremet – mondta Orbán 30 éves munkaviszonyáról. Azt javasolja a munkavállalóknak Orbán, követeljék ki, hogy hónap végén megkapják a bérüket.

Vorák kérdezett a kormánypárti médialap kiemelt beruházássá minősítéséről is. Vorák szerint a korábbi ilyen döntések mind közszolgáltatáshoz kapcsolódtak, míg a mostani média döntés egy üzleti ügy. Vorák felidézte, korábban Orbán beszélt, arról például a Népszabadság kapcsán, hogy a média üzleti kérdés, nem politikai.

Azért lesz az üzleti ügyből közérdek, mert non-profit a jobboldali médiaorganizáció – választolta Orbán

Ez kívülről mégiscsak úgy néz ki, hogy a kritika eszközével nem élő újságok kapnak kedvezményt – tette hozzá az RTL riportere.

Baloldali médiánál ugyanezt a döntést fogja hozni válaszolta Orbán.