Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az MSZP, a DK és a Momentum közös polgármester-jelöltet támogat Pécsen

Ez a cikk több mint 5 éves.

Péterffy Attila független polgármesterjelölt szólalt fel a Széchenyi téren, aki beszédében bejelentkezett a polgármesteri székre.

Péterffy elmondta, volt beosztott dolgozó és vezető is pécsi vállalatoknál. Szerinte egy üzemet vagy egy várost nem lehet akaratból vezetni, ahogy a Fidesz teszi, a vezetésnek együttműködésre kell törekednie.

Arról is beszélt, hogy Pécs el van hanyagolva, a város és cégei több mint 10 milliárd forintos adósságot halmoztak fel. A jelölt sorolta azokat a fejlesztéseket, amiket a vezetésnek nem sikerült átadnia.

Végül arra szólította fel a helyi közgyűlést, hogy hozzanak rendeletet a rabszolgatörvény bojkottjáról. Szerinte azok, akik partnernek tekintik a dolgozókat, ezt meg kell tegyék.  Ha nem tesznek így, megválasztása esetén polgármesterként az első dolga lesz, hogy ezt javasolja a testületnek.

Péterffyt Nemes Balázs, a Momentum országos szóvivője és pécsi elnöke konferálta fel, aki elmondta, őt fogják támogatni az őszi önkormányzati választáson a Fidesz jelöltjével szemben. Ezt követően a DK és az MSZP helyi vezetői is felszólaltak, mind a ketten kinyilvánították, hogy pártjuk Péterffy Attilát támogatja ősszel.

Nemes szerint a következő hónapokban további pártok fogják bejelenteni Péterffy Attila támogatását.