Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hadházy Ákos: „A lónak a f@#&át”

Ez a cikk több mint 5 éves.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos együtt léptek a színpadra, előbbi beszédében kifejtette, hogy a kormány oszd meg és uralkodj politikája csak addig működik, amíg hagyjuk. A magyarok csak keveset akartak, jogállamot, demokráciát és azt, hogy 8 óra munkából meg lehessen élni, de a Fidesznek ezt a keveset sem sikerült teljesítenie, ezért nem lehet érteni, hogy miért nem látják be, hogy mi a tüntetők baja.

Szél Bernadett azzal zárta a beszédét, hogy a Sándor-palotában ülőknek, és sorban a többi palotákban ülőknek megüzenik a tüntetők, hogy az ő idejük lejárt.

Hadházy Ákos három dologra reagált beszédében, elsőnek arra, hogy miért van értelme tüntetni, ha már a köztársasági elnök aláírta törvényt: mert el lehet érni, és el is fogják érni, hogy visszavonják a törvényt. Ehhez csak annyi kell, hogy a kormány érezze a törődést.

fotó: Markoszov Szergej / Mérce

A második pont, hogy az ellenzék akciója csak színjáték lenne. Hadházy szerint csak akkor lenne az, ha abbahagynák. De nem fogják abbahagyni, elmennek a végsőkig, hogy megvédjék a túlóráztatott rendőröket, a sajtószabadságot, és ki fogják harcolni, hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez.

A harmadik felvetés pedig az volt, hogy a tüntetők Soros-bérencei, és egy vandál csürhe, erre Hadházy csak annyit mondott: „Meg a lónak a f#&@át” – ami lelkesen skandálni is kezdett a tömeg.

Címlapkép: Markoszov Szergej / Mérce