Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Meglepő? Pintér Sándor egykori cége védi az MTVA épületét, és erőszakoskodik a képviselőkkel

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az ellenzéki országgyűlési képviselők tegnap este óta szeretnének találkozni az MTVA szerkesztőivel, vagy a vezérigazgató Papp Dániellel, eddig leginkább csak a biztonsági szolgálat fegyveres őreivel találkoztak össze. És ezek a fegyveresek voltak, akik a csaknem egy nap során többször erőszakosan bántak az épületben tartózkodó ellenzéki politikusokkal.

Tordai Bence egyik videóján szúrta ki az mfor.hu, hogy a fegyveres őrök között a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. alkalmazottjai is ott vannak. A Civilről annyit érdemes tudni, hogy 2010-ig nem más, mint a jelenlegi belügyminiszter, Pintér Sándor érdekeltsége volt. A belügyér miniszteri kinevezése előtt milliárdos áron vált meg a Civiltől, és bár nem könnyű követni a tulajdonosi viszonyokat, de most is Pintér egykori üzletfelei irányítják.

A CBSZ egyébként 2010 után szárnyalásba kezdett. Még az egykori szabad Origo írta meg, hogy alig egy évvel azután, hogy Pintér eladta a céget, máris milliárdos állami megbízásokat vitt el a Civil és annak céghálójából tartozó biztonsági cégek, még úgy is, hogy gyakorta nem ők adták a legalacsonyabb árakat.

Címlapkép: MTI Fotó: Balogh Zoltán