Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A közmédia Híradója nem vette észre, hogy az ablaka alatt tüntet a tömeg

Ez a cikk több mint 5 éves.

A közmédia Híradója a tüntetések mai napján is hozta a formáját. A rabszolgatörvény elleni tiltakozás most sem foglalta el a legfontosabb híreknek kijáró első helyek egyikét. Az Európai Filmdíj lengyel győztese például elég hosszú beszámolót kapott a demonstrációkról szóló beszámolók előtt.

A kiegyensúlyozott tájékoztatás szentélyében ma legalább sikerült elárulni a nézőknek, hogy a „vandál tüntetők” miért mentek utcára. A tudósítás azonban a biztató kezdetek után gyorsan átment a gonosz, vandál utcai hordák és velük összefogó ellenzéki pártok démonizálásába. Megtudhattuk, hogy a tüntetések során 22 őrizetbe vett személy közül egy korábban kábítószerrel való visszaélés miatt volt korábban elítélve, illetve olyan is, aki csoportos garázdaságban vett részt. A mai tüntetésről is leginkább az derült, hogy a demonstráción először a tömegből kiemelt férfi még előállításakor is becsmérelte a rendőröket, és azt is, hogy a második előállítottnál gázspray-t és viperát is találtak.

A Híradó továbbra is képtelen megtippelni, hogy mekkora tömeg tüntet, illetve az este kilences Híradó ideje alatt már bőven az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt tüntető több ezres tömegre se figyeltek fel a szerkesztők. Így természetesen nem értesülhettünk arról sem, hogy Hadházy Ákos miért tartózkodik az épületben.