Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.
Önkormányzati választás 2019.
Főopolgármester-választás állása 100%-os feldolgozottságnál
50,86%
KARÁCSONY GERGELY
44,1%
TARLÓS ISTVÁN
4,46%
PUZSÉR RÓBERT
Jelenleg esélyes budapesti polgármesterek
kormánypárti
9
ellenzéki
14
Feldolgozottság: 100%
Jelenleg esélyes megyei jogú városok polgármesterei
kormánypárti
13
ellenzéki
10
Feldolgozottság: 100%
Kattints ide a részletekért!

A közmédia Híradója nem vette észre, hogy az ablaka alatt tüntet a tömeg

A közmédia Híradója a tüntetések mai napján is hozta a formáját. A rabszolgatörvény elleni tiltakozás most sem foglalta el a legfontosabb híreknek kijáró első helyek egyikét. Az Európai Filmdíj lengyel győztese például elég hosszú beszámolót kapott a demonstrációkról szóló beszámolók előtt.

A kiegyensúlyozott tájékoztatás szentélyében ma legalább sikerült elárulni a nézőknek, hogy a „vandál tüntetők” miért mentek utcára. A tudósítás azonban a biztató kezdetek után gyorsan átment a gonosz, vandál utcai hordák és velük összefogó ellenzéki pártok démonizálásába. Megtudhattuk, hogy a tüntetések során 22 őrizetbe vett személy közül egy korábban kábítószerrel való visszaélés miatt volt korábban elítélve, illetve olyan is, aki csoportos garázdaságban vett részt. A mai tüntetésről is leginkább az derült, hogy a demonstráción először a tömegből kiemelt férfi még előállításakor is becsmérelte a rendőröket, és azt is, hogy a második előállítottnál gázspray-t és viperát is találtak.

A Híradó továbbra is képtelen megtippelni, hogy mekkora tömeg tüntet, illetve az este kilences Híradó ideje alatt már bőven az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt tüntető több ezres tömegre se figyeltek fel a szerkesztők. Így természetesen nem értesülhettünk arról sem, hogy Hadházy Ákos miért tartózkodik az épületben.