Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Válogatott istenkáromlások – a köztévé összesorosozta a rabszolgatörvény elleni tüntetéseket

Ez a cikk több mint 5 éves.

Nagyon nehezen jutott el a magyar közmédia Híradója oda, hogy beszámoljon a tüntetésekről, hiszen sok egyéb, migránsok rémtetteiről szóló hírrel egyetemben még a svéd kormányalakítás ügye is  megelőzte a három napja tartó tüntetéssorozatról szóló tudósítást.

Igaz, egy bő negyedórás blokkban aztán bravúros pártatlansággal számoltak be az eseményekről. Egy szakértő hosszan lamentált arról, hogy a rabszolgatörvény elleni demonstrációk forgatókönyve kísértetiesen hasonlít a másfél évvel ezelőtt macedón eseményekhez, ahol tüntetők törtetek be a parlamentbe és székekkel dobálták meg a képviselőket. Ez a szakértő és az m1 szerint természetesen csak azért fordulhat elő, mert mindkét országban nagy Soros György befolyása, aki háttérből irányítja a tüntetéseket.

A beszámolók legfontosabb vizuális eleme, hogy a tüntetés képei alatt ugyanaz a felirat volt látható hosszú perceken keresztül, ez:

A köztévé Híradójának következtetései a tüntetésekkel kapcsolatban: Soros, keresztényüldözés (a tömeg válogatott istenkáromlásokat skandált a beszámoló szerint), trágárul beszélő demonstrálók, sérült rendőrök, erőszak és hála a „független” Nézőpont és Századvég gyors kutatásainak; teljes társadalmi elutasítottság és Soros, vagy ez már volt?

Íme az összegzés:

Az m1 Híradója arra nem vállalkozott, hogy megsaccolja, mennyien tüntettek a kormány rabszolgatörvénye ellen. Kisebb pechükre az élőképen a vérszomjas tüntetők békésen, kézen fogva vonultak a körúton.