Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tordai Bence: Itt lesztek holnap és holnapután is?

Ez a cikk több mint 5 éves.

Már vagy 16 órája, hogy nem találkoztunk – kezdte beszédét Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa, és megköszönte, hogy az emberek itt voltak tegnap és tegnapelőtt is.

Itt lesztek holnap és holnapután is? – kérdezte.

Fotó: Markoszov Szergej

2,3 millió ember látta Tordai videóját, amin megpróbálta meginterjúvolni Orbán Viktort. Ezzel kapcsolatban a következőképp fogalmazott:

„Talán aznap én voltam a nap embere. December 13-án Donáth Anna volt a nap embere. Ma december 14-e van. És ma valaki megint a nap embere lesz. Minden nap lesz valaki, aki viszi tovább az ügyet.”

Aztán bekapcsoltatta az emberekkel a telefonjukon az elemlámpát.

„De az ég felé tartsátok, mert nem fentről fog jönni a megváltás, hanem a saját arcotok felé, mert ti hozzátok el a megváltást. Erősek vagyunk és egyre erősebbek leszünk.”

Sajnos Tordai Bence kezében ekkor elhallgatott a mikrofon, így rövid töprengés után arra jutottak, hogy amit ő kiált, azt az emberek utána kiabálják, így hangosítva ki szavait.

Tordai és a tömeg ezután így beszélt:

Ez nem egy-egy emberről szól. Ez közösségekről szól. Azért van ma rajtam ez a mellény is. Mert én nem Tordai Bence vagyok, hanem egy ember a Párbeszédből. És ti mindannyian közösségekből jöttök. Pártokból. Szakszervezetekből. Civil szervezetekből. Dolgozói kollektívákból. Munkások vagytok, kék gallérosok vagy fehér, mindegy. Dolgozók vagytok vagy lesztek…

Itt a tömeg elkezdte skandálni, hogy „Demokráciát!”

Együtt küzdünk a rabszolgatörvény ellen? – kérdezte Tordai. Együtt küzdünk a rabszolgatörvény ellen – felelte a tömeg.

„Együtt erősek vagyunk és győzni fogunk! Vigyázzatok magatokra és vigyázzunk egymásra. Sziasztok!” – zárta Tordai és az őt kihangosító tömeg nagy egyetértésben.

Ezután sikerült szerezni egy bömbit.