Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Trump Paul Ryanre dühös a képviselőházi többség elvesztése miatt

Ez a cikk több mint 5 éves.

Több Fehér Házi forrás is arról beszél, hogy Donald Trump a Képviselőház leköszönő republikánus elnökét, Paul Ryant tartja felelősnek, amiért a demokratáknak sikerült átvenniük a szövetségi alsóház vezetését.

Trump nagyon dühös Ryanre, számoltak be a források, arra a kérdésre pedig, hogy mi miatt dühös, a válaszuk pedig: minden miatt.

A két politikus kapcsolata hosszú ideje óta feszültségekkel teli, Ryan már az elnökválasztási kampányban sem támogatta Trumpot, az utóbbi hetekben pedig felrótta neki, hogy a túlzott bevándorlásfókuszú kampánya árt a republikánus képviselőjelölteknek. Sajtóinformációk szerint Ryan, aki most nem is indult újraválasztásért, mostani mandátuma végeztével visszavonul, a napokban telefonon kérte az elnököt, beszéljen inkább a gazdaságról a bevándorlás helyett. Trump azonban ezt visszautasította.

Ryan Wisconsin állambeli székét mindenesetre most is megtartották a republikánusok.

Az eredmények beérkezte utáni közleményében a leköszönő elnök gratulált a demokratáknak a Képviselőház megszerzéséért és a republikánusoknak a Szenátus megtartásáért. Szerinte a választások nélkül is tudni lehetett, hogy az amerikai társadalom megosztott – most ez a washingtoni intézmények szintjén is érződni fog. Épp ezért mindenkit buzdított a közös nevezők keresésére.

(Express, CNN)