Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Rekordmagas kampányköltések

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Center for Responsive Politics (a választások kampányköltéseit vizsgáló projekt) úgy számolta, 5,2 milliárd dollárt költöttek a pártok a választási kampányra, 35%-kal többet, mint a korábbi ciklusban. Idén úgy fest, a demokratáknak sikerült éppen, hogy megelőzniük a kormányzó republikánusokat a költekezésben, 335 millió dollárral.

A republikánusok nem bővelkedtek női donorokban, mindössze 90 millió dollárt folyósítottak számukra nők a demokraták 308 milliójával szemben, és a közösségi finanszírozásban sem jeleskedtek a vörösök támogatói. A 200 dollár alatti egyéni felajánlások 8%-át tették ki teljes támogatásuknak, míg a demokratáknál duplaekkora arányban érkeztek magánadományok.

A legnagyobb adományozóknál pont fordított helyzet adódott, a republikánusok legnagyobb adományozója, az Adelson házaspár, a Las Vegas Sands vállalat, a híres Palazzo kaszinó tulajdonosa volt 113 millió dollárral. A demokraták legnagyobbja Tom Steyer, a NextGen America környezetvédő szervezet alapítója, 51 millióval.