Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Második forduló is lehet a georgiai kormányzóválasztáson

Ez a cikk több mint 5 éves.

A demokrata kormányzójelölt, Stacey Abrams kampánycsapata által nemrégiben kiküldött közlemény szerint egyáltalán nem kizárt, hogy második fordulóra is sor fog kerülni.

Bár a republikánus Brian Kemp 75 ezer szavazattal vezet, és jelenleg épphogy átlépi az első fordulós győzelemhez szükséges 50 százalékos szavazatarányt, Abrams-ék úgy számolnak, még könnyen megeshet, hogy Kemp beesik 50 százalék alá, és ezzel második forduló megtartása válik szükségessé.

Még hét megyéből, összesen kb. 77 ezer szavazat nem került megszámolásra, és mind a hét megye demokrata többségűnek számít, tehát nagy eséllyel Abrams több szavazatot fog onnan kapni, mint Kemp. A demokrata politikusnak kicsivel több mint 24 ezer szavazatra lenne szüksége, hogy 50 százalék alá húzza vetélytársát.

Nemrégiben Abrams és Kemp is sajtótájékoztató tartott. Előbbi kijelentette, addig nem ismeri el a vereséget, amíg minden egyes szavazatot meg nem számoltak az államban. Kemp maga sem hirdetett győzelmet, csak visszafogottan annyit mondott: „a matek a mi oldalunkon áll”.

(The Guardian)