Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jávor Benedek: Orbán nem Európa ellen harcol, a háborút ellenünk viseli

Ez a cikk több mint 5 éves.

A Párbeszéd EP-képviselője az ellenzéki tüntetésen elmondta: sok mindenben egyetértünk mi, magyarok. Például abban, hogy Magyarországnak csatlakoznia kell az Európai Ügyészséghez, hogy végre fény derüljön a Polt Péter által leplezett rendszerszintű korrupcióra, az európai források állampolgároktól való ellopására.

De az Európai Ügyészség többről is szól: arról is, hogy közös szabályokat alkossunk európai szinten és azokat betartassuk mindenkivel egyformán, Orbánnal és Mészárossal is. Nem véletlen, hogy ők meg vannak ettől ijedve, hiszen ők az ellenkezőjét képviselik: rájuk nem vonatkozik a jog, de mindenki mással szemben visszaélhetnek.

Jávor szerint Magyarország mindig is hitt a jog uralmában, a méltányosság gyakorlásában, az egyenlőségben és szabadságban:

„Ezt akarták a pesti srácok, ezt akarjuk ma is.”

Jávor szerint az Európai Unió mi vagyunk, és olyan lesz, amilyenné mi tesszük. Orbán nem Európa ellen harcol, a háborút ellenünk viseli. Az EU ebben akadályozza, ezért plakátolja ki a kormány az országot a legsötétebb időket idéző hazugságokkal.

Az európai vezetők tisztelik Magyarországot, az Orbán-féle oligarchikus rendszert nem szeretik – mondta.

Zárásképp feltette a kérdést: mit kell most tennünk? Véleménye szerint az európai pártoknak közösen kell fellépniük az Európa-ellenes Orbán rezsimmel szemben. nem engedhetik, hogy elaprózódjanak.

Ne adjunk nagyobb felhatalmazást Orbánnak és Putyinnak, hogy véghez vihessék Európa szétrablását – mondta.