Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hadházy Ákos szerint már idén összegyűlhet az aláírások nagy része

Ez a cikk több mint 5 éves.

Helyszíni munkatársunk rövid interjút készített Hadházy Ákossal az MTVA székháza előtt a propagandaellenes tüntetést követően.

A tüntetés kezdeményezője elmondta, szerinte a Kunigunda úti épületet azért helyezték távol Budapest belvárosától, hogy az emberek ne jöjjenek ide tüntetni. Ennek ellenére viszonylag nagy tömeg jelent meg ma este, ami nagyon meghatotta.

Kérdésünkre válaszolva úgy fogalmazott, amennyiben összegyűlik az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért az egymillió aláírás, akkor egyrészt a magyaroktól, másrészt az EU részéről nehezedik majd nyomás a kormányra, a kettős nyomás alatt pedig meg fognak hajolni. „Vannak még eszközök” arra az esetre is, ha az egymillió szignó mégsem szorítaná sarokba a kormányt – mondta Hadházy, ezt azonban nem konkretizálta, szerinte ugyanis 99 százalék az esély arra, hogy ha egymillió ember nyilvánítja ki az akaratát, akkor beadják a derekukat.

Hadházy arról is beszélt, hogy a jövő tavasszal esedékes EP-választásokig van értelme gyűjteni az aláírásokat, de szerinte van realitása annak is, hogy az aláírások nagy része már idén összegyűlik.

A Bem téri tüntetésen többen is utaltak arra a szónokok közül, hogy az EP-választáson ellenzéki együttműködésre lenne szükség. Ezt Hadházy úgy kommentálta, erre szerinte is szükség lenne, de erre „egyelőre nem látja a pártokban a hajlandóságot”, hogy melyik pártokban pontosan, azt nem részletezte.

Az interjút az alábbi videó végén, a 32. perctől láthatjátok: