Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hadházy Ákos: Orbán zsoldosait sokkal könnyebb megállítani, mint az orosz tankokat

Ez a cikk több mint 5 éves.

’56 a forradalma minden áldozat ellenére elbukott katonai túlerő miatt , a mai kormányt azonban nem a tankok, hanem az ellopott uniós pénz tartja fent, ebből fizetik ki „zsoldosseregüket” – kezdte beszédét Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Ebből pedig nemcsak a „tábornokok”, a Mészáros Lőrincek, hanem a tisztek, a Simonkák, Mengyi Rolandok is mesésen meggazdagodnak, de csurran-cseppen a „közkatonáknak” is.

 

Ebből a lopott pénzből minden megvehető, a média, amelyen keresztül terjeszthetik, hogy az ellenzék bevánodorlóországot akar, de megvásárolnak szavazatok is, valamint polgármesterek ezrei.

„Ebbe nem kell beletörődnünk, a korlátlanul ellopható pénzt meg kell állítanunk, és ezt sokkal könnyebb megtenni, mint az orosz tankok esetében” – mondta Hadházy.

Szerinte a kormány meg fog hajolni az egymillió aláírás előtt, és csatlakozni fog az Európai ügyészséghez. Ezen kívül lesz egy szimbolikus eredménye is a gyűjtésnek: megmutatja magát azoknak az embereknek a közössége, akik nem félnek a gátlástalan hatalomtól.

Hadházy a gyűjtés folyamatáról elmondta, „édes teher” a kezdeményezés elindítóinak, hogy alig van kapacitásuk a szignók gyűjtésére, mert olyan sokan jelezték igényüket az aláírásra.

A politikus jelezte, most százezer aláírásnál tartanak. Mint fogalmazott „most kezdődik az igazi munka”, hogy elérjék az egymilliós célt.

Hadházy többször is „elcsalt választásokról”  beszélt április 8. kapcsán, amelyek után azt kérdezte magától, van-e még értelme tovább folytatni az ellenzéki politizálást, ám a mostani aláírásgyűjtő akció, és a sok biztató üzenet megerősítette benne azt, folytatnia kell a munkát.

Arra is kitért, hogy az Európai Ügyészséghez való csatlakozás mellett a kilakoltatások leállításáért is elkezdenek íveket aláíratni.

Arra is felhívta a tüntetők figyelmét, hogy hét órától lefoglalták az MTVA székházának utcáját, a Kunigunda utcát egy további tüntetésre, hogy a propaganda – ahogy Hadházy fogalmazott, a „néphülyítés” – ellen tiltakozzanak.