Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gyertyagyújtással emlékeztek meg a Magyar Nemzetről

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Magyar Nemzet ma egy külön számmal és megemlékezéssel készült az olvasóknak. A ma kiadott ingyenes számhoz már nem használhatták az eredeti nevet, ezért Szamizdat Magyar Nemzet néven jelent meg, a nyomtatást pedig a pozsonyi Új Szó és egy váci nyomda vállalta el.

A megemlékezésen felszólalt a lap alapítója, Pethő Sándor dédunokája, aki szerint az első szó a fájdalomé, a második a köszöneté. „Érzékelhetően fogy körülöttünk a levegő” – kezdett bele beszédébe. Szinte mindennapossá vált, hogy provokálják, támadják őket, hazudnak róluk és még azt is megpróbálták megakadályozni, hogy tudományos konferenciát tartsanak a Magyar Nemzet születésének 80. évfordulójáról. Szerinte meg kell őrizni a higgadtságunkat, nem szabad felülni a provokációnak. Az újság utolsó 3 évéről azt mondta, egyre viharosabb ellenszélben küzdött az igazáért, az ország igazáért, és ebben a küzdelemben nem a Magyar Nemzet esett el, még bízik a visszatérésben.

Kép: Mérce

Torkos Matild, a lap újságírója a választás eredményével kezdte mondandóját: ebben a választási rendszerben Orbán Viktor nyert, és bár történtek csalások, a végső eredményt nem befolyásolták. Viszont ezek a csalások ahhoz éppen elegek, hogy megingassák az emberek bizalmát abban, hogy a választás tisztességes volt. A nyertesek nem képesek örülni a győzelemnek, bosszúszomjasan elégtételt vesznek azokon, akikek ellenségnek tartanak. Ők sorosbérenceznek, akiknek Soros segített a külföldi tanulmányaikban, ők kommunistáznak, akik a hatalmat megszerezve régi MSZMP-s pártállami titkosszolgálati tisztekkel bástyázták körbe magukat, mert ők így érzik jól, biztonságban magukat és ők árulózzák most le a bezárt Magyar Nemzet munkatársait.

Felsorolta a kormány bűneit: arról nem volt szó 2014-ben, hogy Putyinnal, vagy kétes hírű arabokkal, körözött bűnözőkkel kötnek üzletet, sem a gyűlöletkampányról, az oktatás és az egészségügy tönkretételéről. Úgy gondolja, nem a Magyar Nemzet munkatársai az árulók.