Eredmények 99,9%-os feldolgozottságnál

52,14%
16,26%
9,92%
6,68%
6,44%
Szerzett mandátumot:
Fidesz: 13 (52,14%)
DK: 4 (16,26%)
Momentum: 2 (9,92%)
MSZP-P: 1 (6,68%)
Jobbik: 1 (6,44%)
Nem szerzett mandátumot:
Mi Hazánk: 3,33%
MKKP: 2,63%
LMP: 2,19%

Utolsó hajrára lelkesített Orbán Viktor

Székesfehérváron Cser-Palkovics András polgármester után lépett be a miniszterelnök, aki „utolsó nagy hajrára” buzdította a támogatókat vasárnapig. A miniszterelnök kijelentette, hogy újra előfordulhat a 2002-es eset,

„amikor szombaton és hétfőn többen voltunk, vasárnap viszont nem”

Ezek után Orbán röviden összefoglalta, mit értek el szerinte 8 év alatt a Fidesz-kormányok. Mint mondta, először is

Kiváltottuk magunkat az adósrabszolgaságból.

Székesfehérvár, 2018. április 6.
Orbán Viktor miniszterelnök, pártelnök beszédet mond a Fidesz központi kampányzáró rendezvényén Székesfehérváron, a Városház téren 2018. április 6-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Azután pedig azon véleményét emelte ki, mely szerint a Fidesz számára

1990 óta nem volt ilyen nagy tétje a választásoknak, mert „el akarják venni az országunkat, mivel idegen érdekeket kiszolgáló ellenzéki pártokat akarnak hatalomra juttatni.” Ezzel pedig a beszéd rá is fordult a „migránsozás-brüsszelezés” párosra.

Párhuzamként felvetette, hogy Székesfehérváron „indult a keresztény magyar államiság története,” ezt pedig most a bevándorlás ellen kell szerinte megvédenie a magyaroknak. Orbán szerint Brüsszel erői hatalmasak és őellenük vannak, de a fideszeseknek azt javasolta,

Ne higgyenek a közvélemény-kutatásoknak, amelyek a kormánypártok nagy fölényét mutatták.

Zárásként kiemelte, két jövő közül lehet választani április 8-án az urnáknál: Soros György és a Fidesz-KDNP jelöltjei között. Ezért Orbán szerint a kormánypártiaknak a következő két napban a „fegyelemezettebb énüket” kell elővenni, hogy győzhessenek.

Székesfehérvár, 2018. április 6.
A Fidesz központi kampányzáró rendezvényének kezdésére várakozók Székesfehérváron, a Városház téren az Országalmánál 2018. április 6-án. A rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnök, pártelnök mond beszédet.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt