Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Utolsó hajrára lelkesített Orbán Viktor

Ez a cikk több mint 5 éves.

Székesfehérváron Cser-Palkovics András polgármester után lépett be a miniszterelnök, aki „utolsó nagy hajrára” buzdította a támogatókat vasárnapig. A miniszterelnök kijelentette, hogy újra előfordulhat a 2002-es eset,

„amikor szombaton és hétfőn többen voltunk, vasárnap viszont nem”

Ezek után Orbán röviden összefoglalta, mit értek el szerinte 8 év alatt a Fidesz-kormányok. Mint mondta, először is

Kiváltottuk magunkat az adósrabszolgaságból.

Székesfehérvár, 2018. április 6.
Orbán Viktor miniszterelnök, pártelnök beszédet mond a Fidesz központi kampányzáró rendezvényén Székesfehérváron, a Városház téren 2018. április 6-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Azután pedig azon véleményét emelte ki, mely szerint a Fidesz számára

1990 óta nem volt ilyen nagy tétje a választásoknak, mert „el akarják venni az országunkat, mivel idegen érdekeket kiszolgáló ellenzéki pártokat akarnak hatalomra juttatni.” Ezzel pedig a beszéd rá is fordult a „migránsozás-brüsszelezés” párosra.

Párhuzamként felvetette, hogy Székesfehérváron „indult a keresztény magyar államiság története,” ezt pedig most a bevándorlás ellen kell szerinte megvédenie a magyaroknak. Orbán szerint Brüsszel erői hatalmasak és őellenük vannak, de a fideszeseknek azt javasolta,

Ne higgyenek a közvélemény-kutatásoknak, amelyek a kormánypártok nagy fölényét mutatták.

Zárásként kiemelte, két jövő közül lehet választani április 8-án az urnáknál: Soros György és a Fidesz-KDNP jelöltjei között. Ezért Orbán szerint a kormánypártiaknak a következő két napban a „fegyelemezettebb énüket” kell elővenni, hogy győzhessenek.

Székesfehérvár, 2018. április 6.
A Fidesz központi kampányzáró rendezvényének kezdésére várakozók Székesfehérváron, a Városház téren az Országalmánál 2018. április 6-án. A rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnök, pártelnök mond beszédet.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt