Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szél Bernadett: Saját lábára fogjuk állítani Magyarországot

Ez a cikk több mint 6 éves.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje azzal kezdte beszédét, hogy nincs hatásosabb találkozás a valósággal, mint egy ilyen választási kampány. Ezalatt megtapasztalhatta: minden adott ahhoz, hogy egy sikeres ország legyünk a 21. században. Mindent, amit az LMP tud és hisz a világról, az megvalósítható Magyarországon.

Szél szerint az LMP saját lábára tudja állítani Magyarországot. Tud olyan országot teremteni, ahol a munka egyenlő a biztos megélhetéssel. Az emberek tudják, hogy a 21. században nem kell bérrabszolgának lenniük, és az LMP mindent meg fog tenni, hogy méltó bérek járjanak a munkáért.

Ezek után Szél néhány szakpolitikai területen vázolta fel az LMP vízióját:

  • a családtámogatást nem három gyereknél, hanem egy gyereknél kell elkezdeni. A nagycsaládosok támogatását megtartja az LMP, de minden családnak jár a támogatás Magyarországon, azoknak is ahol csak egy gyerek van, és azoknak is, amelyben csak egy szülő.
  • szociális bérlakás-támogatás kell: minden egyes magyar embernek, magyar családnak kell biztos lakhatás.
  • a devizahiteleseket kárpótolni fogják.
  • beindítják az elmúlt 30 év legnagyobb infrastrukturális programját: lakásokat fognak építeni, szigetelni fogják a létező lakásokat, megújuló energiaforrásokat fognak telepíteni.
  • meg fogják duplázni az oktatásra fordított összegeket. Minden magyar tudja, hogy az oktatás a jövő. A politikának ki kell szállnia az oktatásból, és mindig meg kell hallgatni a fiatalok, a diákok szavát, igényeit.

„Mi Magyarországot a saját lábára fogjuk állítani, ebben partnerünk lesz a nap, a szél.”

Szél visszaemlékezett, a kampány során sokan kérdezték, honnan van ereje tovább küzdeni, dolgozni. Elmondása szerint a támogatók adják az erőt. „Minél többen szavaznak az LMP-re, annál több erőnk van előre haladni. Egy olyan országba, ahol nincs korrupció, ahol jó az oktatás és az egészségügy.”

„Vasárnap tali a szavazófülkékben”

Az LMP vezetője szerint vasárnap mindannyiunknak el kell menni szavazni. Arra kérte a választókat, adjanak erőt, hogy a következő években egy erős LMP-vel megvalósítsuk azt, ami az ország jövője. Csak egy erős LMP-vel tudjuk elérni, hogy az orosz befolyás ne nőjön ebben az országban. Vasárnap arról is szól, hogy visszatérjünk az európai útra, amelyen Szent István óta haladunk – véli Szél.

„Mi vagyunk az új erő és a remény az országban” – zárta beszédét.