Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsony Gergely demokráciát akar

Ez a cikk több mint 6 éves.

Húsvét után jön egy másik ünnep, a Karácsony! Karácsony 8 éve lett politikus, ha végig néz ezen a 8 éven, azt látja, más lett a politika – sokkal rosszabb lett. Az elmúlt 8 évben az összes remény, az összes érték amiért ő küzd, „lábbal lett tiporva”.

Őt viszi tovább a remény, amiben 3 évvel ezelőtt az is megerősítette, hogy Zuglóban polgármesterré választották. De érezte, hogy nem lehet egy kerületből megváltani a világot. A benne élő remény eséllyé változott. Az MSZP-Párbeszéd szövetsége a legerősebb szövetség ma, amely esélyt teremt a mindennapokban, hogy a gyerekeinkett jó iskolába járassuk vagy hogy a kórházba meggyógyulni és ne megbetegedni menjünk.

Soha ilyen lelkes nem volt még. 36 óra múlva az esélyből valóság lesz. A választópolgárokhoz szól: egy kihívója van Orbán Viktornak, egy embertől fél – a változást akaró polgártól. Van Magyarországon egy hely, ahol nincs félelem, ahol kimondhatjuk az igazságot – ez a hely a választófülke. Négy évente van egy perc, amikor erősebbek vagyunk mint a kétharmad, amikor erősebb a hangunk, mint Andy Vajna és Mészáros Lőrinc összes médiája együtt – ez a pillanat az, amikor behúzzuk azt a bizonyos ikszet.

A gyűlölet rossz tanácsadó. Arra kéri a szavazókat, hogy ne gyűlöletből szavazzanak. Az MSZP-Párbeszéd szövetségének 100 pontos programjához kér mandátumot. Büszkre arra, hogy pártfüggetlen, de vilgágos értékek mentén mozgó emberekből állított fel árnyékkormányt Magyarországon egyedüliként.

Csak egy sokszínű kormánnyal lehet megváltozatni ezt az országot, ezért kész arra, hogy a DK-val és az LMP-vel koalíciós kormányt alkotva hozza ki a válságból az országot. A szociális demokrácia modelljét szeretné létrehozni: demokrácia kell az iskolában, az egyetemen, az egészségügyben, a munka világában és a mindennapokban. Ha a demokrácia intézményei nem hajták át a mindennapjainkat, jöhet „egy újabb szélhámos gengszter, egy újabb Orbán Viktor”. A szívünk nem véletlenül van a bal oldalon, szavazzunk szívvel! – így buzdít Karácsony szavazásra.

Szerinte Orbán Viktor teljesen kifordult önmagából. Nem változtatta meg az országot, a hatalom változtatta meg őt. Karácsony viszont ugyanaz a srác akar lenni, mint aki most.

Budapest, 2018 április 6: Karácsony Gergely az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje kampányzáró beszédet tart a Szabad Sajtó útján / Fotó: Mérce