Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lázár János is megszólalt végre

Ez a cikk több mint 6 éves.

Lázár János elég keményen beleállt az elmúlt napokban a polgármester-választás kampányába, a mai napon azonban jóformán látni se lehetett.

Miután azonban biztossá vált, hogy a Fidesz jelöltje, Hegedűs Zoltán elvesztette a választást a független Márki-Zay Péterrel szemben, Lázár sajtótájékoztatót tartott.

A Miniszterelnökség első embere leginkább azt hangsúlyozta: 2014-ben ő 9500 szavazattal nyerte a választást, Hegedűs Zoltán 2018-ban csaknem ugyanennyi szavazatot kapott.

„Mi azt tartjuk a legnagyobb eredménynek, hogy a Fidesz megtartotta a szavazóinak bizalmát” – értékelte az eredményeket Lázár János, aki gratulált a győztesnek az elért eredményhez.

Lázárt arról is kérdezték, a mostani eredmény mennyire vetíti elő az országgyűlési választás eredményeit, a kancelláriaminiszter azonban közölte: a mostani eredményeket még nem értékelték, ő maga nem érzi személyes kudarcnak az eredményt, hiszen ugyanannyi szavazatot kaptak, mint 2014-ben, az országgyűlési választás pedig még odébb van.

„Biztos, hogy nagy csata lesz” – emelte ki a Miniszterelnökség első embere, majd kissé sejtelmesen azt is hozzátette: „Az én mandátumom lejáróban van.”

Hegedűs Zoltán újságírói kérdésre kijelentette, hogy meghajlik a választók akarata előtt, hétfőn ezért lemond jelenlegi, alpolgármesteri címéről.

A Magyar Nemzet közvetítése a sajtótájékoztatóról itt megnézhető.