Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Húsvéti meglepetés a MÁV-nál: költözniük kell a Könyves Kálmán körúti dolgozóknak, de egyelőre nem tudják, hova

Felelőtlennek tartja a Vasutasok Szakszervezete a MÁV-VOLÁN- csoport vezetését, amiért mostanáig elhallgatták, hogy az ország legnagyobb vállalatát irányító központi szervezetnek május 6-ig el kell hagynia a Könyves Kálmán körúti székházat – közölte a szakszervezet.

A Vasutasok Szakszervezete szerint a munkavállalókat és a szakszervezetet is villámcsapásként érte a napokban hirtelen elrendelt azonnali csomagolás, költözés híre. Ráadásul a cégvezetés egyelőre senkinek nem árulta el, hogy hova költözik az iroda, hol fognak dolgozni májustól az alkalmazottak. A szakszervezet végtelenül aggasztónak” tartja a helyzetet, és azonnali tájékoztatást követel a dolgozók érdekében.

A költözésre azért van szükség, mert lejár a Könyves Kálmán körúti székház bérleti szerződése. A szakszervezet közleménye szerint a munkavállalók már csak akkor szereztek tudomást a változásról, amikor a cégvezetés kiadta az utasítást: haladéktalanul selejtezni, csomagolni kell. Meleg János, a Szakszervezet elnöke nem érti, hogy a tényeket miért most, és miért így volt csak hajlandó közölni a cég a dolgozókkal.

Miért kellett az utolsó pillanatig várni a költözéssel?” – kérdezi a szakszervezeti vezető.

Hosszú távon a székház helye a majdani BudaPark komplexumban kiszemelt, de még csak épülő új bérlemény lesz. Az átmeneti helyről azonban nem tudni semmit.

A szakszervezet szerint kapkodás és egyre nagyobb bizonytalanság uralkodik Könyves Kálmán körúti irodaház dolgozóinak körében, ahogy a húsvétra készülve hirtelen a nyakukba zuhant a költözés híre, amit tovább súlyosbít, hogy nem tudják, májustól hova járnak majd dolgozni.

Az idő múlásával egyre többeket, egyre jobban aggaszt a helyzet, és hiába kérdeznek, nem kapnak választ.

Ez végtelen nagy felelőtlenség a munkavállalókkal szemben” – szögezte le felháborodva az elnök a szakszervezet közleményében.

A VSZ felszólítja a cégvezetést, folyamatos tájékoztatással tisztelje meg a székházban dolgozókat és az őket képviselő szakszervezeteket még akkor is, ha maguk sem tudják, pontosan mikor és milyen lehetséges megoldások lesznek. Meleg János leszögezi: a munkavállalókat folyamatosan tájékoztatni kell normál körülmények között is, de ilyen helyzetben különösen fontos a megnyugtató párbeszéd.

Az ügyben megkerestük a MÁV-VOLÁN-csoportot, alább olvasható nyilatkozatuk:

Az irodaház határozott idejű bérleti szerződése május 6-án jár le, erről az érintett munkavállalókat már értesítettük. Az azt követő időszakra vonatkozó tájékoztatást ugyanakkor még nem kívánunk adni. A székházként használt irodaház helyszíne egyébként a MÁV-VOLÁN-csoport munkavállalóinak mintegy 3%-át érinti közvetlenül, kizárólag irodai munkakört betöltőket.”

Ez a cikk nem jöhetett volna létre olvasóink támogatása nélkül. Ha teheted, támogasd te is a Mércét, havonta akár csak 1000 forinttal, mert ez biztosítja lapunk fennmaradását!

Címlapkép: Wikimedia commons