Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Erdoğan kíséretének tagjai bántalmazhattak egy magyar állampolgárt, a TEK mentette ki

Vasárnap érkezett diplomáciai látogatásra Budapestre Recep Tayyip Erdoğan török elnök, aki sporteseményeket és állami ünnepségeket is meglátogatott a magyar közjogi méltóságok kíséretében. A lapunknak nyilatkozó Bán Tamás politikai aktivista éppen az Erzsébet hídon keresztül haladt családjával kutyát sétáltatva, amikor elhúzott mellettük a török elnök konvoja.

A család néhány tagja az autók után kiáltott mérgesen, de akkor még nem történt különösebb baj. Később azonban Tamás egy cukrászdából kilépve észrevette, hogy a közeli hotelnél emberek csoportosulnak, és kilép az ajtón maga Erdoğan elnök. Tamás ekkor, elmondása szerint a kurd nép ellen elkövetett véres atrocitások miatti haragjában két kezét felemelve bemutatott Erdoğannak.

A következő percekben mintegy féltucat, Tamás szerint testőr-szerű figura leteperte, egy kerítéshez szorították, majd a földre vitték, és térdeltek többször is a hátába, a veséjébe és a fejére is.

Tamás elmondása szerint pár perc után megjelent 3-4 TEK-es, akik némi dulakodás árán megpróbálták kimenteni Tamást, ám a törökök nem akarták abbahagyni a bántalmazást, pedig a TEK emberei hangosan kiabálták angolul, hogy

„Hagyják békén, ez magyar ügy!”

A bántalmazók angolul azt is kiabálták, hogy „Meg fogunk ölni”, az egyik illető pedig magyarul ordibált gyalázkodó szavakat. Végül megérkezett az erősítés, így sikerült Tamást egy rendőrautóba tenni, ahol – elmondása szerint – rokonszenvesen bántak vele a rendőrök, akik kilátásba helyezték azt is, hogy védelembe veszik.

A TEK emberei a dulakodás közben még azt is mondták rendőrkollégáiknak, hogy „menekítsétek ki, mert ezek meg fogják ölni”.

Az esetről írtunk kérdéseket a TEK-nek, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Címlapkép: Mérce