Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hiába bizonyosodott be a szikrás aktivista ártatlansága, Kocsis Máté továbbra is gyanúsítja Jámbor Andrást

Hiába zárták le a nyomozást és találták ártatlannak Dobos Krisztinát, a Szikra aktivistáját, Kocsis Máté továbbra is azzal vádolja Jámbor Andrást, hogy az „erőszak kultúráját” hozza be Magyarországra.

A Fidesz frakcióvezetője a képviselő mai posztja alá, amelyben bejelentették a rendőrségi határozatot, azt kommentelte:

„Igen, mindent tudunk rólad. Magyarország felforgatásán dolgozó, békétlenséget szító, külföldről támogatott kommunista szélhámos vagy. Semmi több. A nyugati antifa barátaid az erőszak számtalan formáját alkalmazzák politikai céljaik elérésére, és ezt a „kultúrát” igyekszel meghonosítani itthon is. Nem fog menni.”

A Szikra képviselője a fideszes politikusnak válaszában azt írta: „ártatlan emberekről hazudoztál, hatalmi érdekből, és most is ezt folytatod”.

Hozzátette:

„Ha mindent „tudsz” rólam, akkor itt hatalmazlak fel, hozd nyilvánosságra, de bizonyítsd is! Mert eddig ez nem ment. És kérj bocsánatot attól a magyartól, aki 14 napig ártatlanul ült, és ti meghurcoltatok!”

Ahogy péntek reggeli sajtótájékoztatójukon elmondták, a Szikra Mozgalom követeli, hogy Dobos Krisztinát részesítsék kártérítésben, amiért „két hétre megfosztották a szabadságától, és nyilvánosan meghurcolták”.

Ahogy arról péntek reggel beszámoltunk, a rendőrség ártatlannak találta a Szikra Mozgalom egy, korábban erőszakos bűncselekménnyel gyanúsított tagját.

Az információt Dobos Krisztina ügyvédje, dr. Kadlót Erzsébet is megerősítetteMércének:

„Egy megszüntető határozat érkezett a rendőrségtől, aminek az a jogcíme, hogy nem a gyanúsított követte el a bűncselekményt.”

Dobos Krisztinát azzal gyanúsították, hogy részt vett a februári „viperás támadásban” a neonáci kitöréstúrát megelőzően. Az ügyészség korábbi közleménye szerint a gyanúsítás alapja egy Facebook-lájk, valamint az, hogy profilképén látható kabát az ügyészség és az előzetes letartóztatást elrendelő bíróság szerint megegyezik a támadásokról készült felvételeken látható egyik elkövető ruhájával.

Dobos Krisztinával szemben különösen durva lejárató kampány indult a kormányközeli és a szélsőjobboldali médiában. Először a Magyar Jelen tette közzé teljes nevét, fotóit valamint Facebook-elérhetőségét, majd azok végigsöpörtek a kormányközeli sajtón, az Origótól kezdve, a Pesti Srácokon át a Magyar Nemzetig. Ráadásul Bayer Zsolt publicista külön cikksorozatot szentelt a Szikrának és más baloldali csoportok lejáratásának, Kocsis Máté pedig arról beszélt, hogy „fel kell tárni” a Jámbor András körüli hálózatot:

„ezen dolgozniuk kell a hatóságoknak. Rendőrségnek, titkosszolgálatoknak, mindennek.”

A kormánypártok emblematikus figurája azt is kifejtette a Kossuth Rádión, hogy amennyiben szükséges lesz, törvényt is fognak alkotni, hogy megakadályozzák az „erőszakos baloldali csoportosulások” térnyerését, bármit is jelentsen ez.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás