Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Baranyi Krisztinát támogatja a Momentum a 2024-es választáson Ferencvárosban

Ez a cikk több mint 1 éves.

Baranyi Krisztinát támogatja a Momentum a 2024-es önkormányzati választásokon Ferencvárosban – jelentette be Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke a Facebook-oldalán.

„Mi a Momentumban ország- és Európa-szerte, itthon az önkormányzatokban, valamint az Európai Parlamentben azon dolgozunk, hogy őszinte, igazságos és emberközpontú Magyarországot építsünk, a Holnap Magyarországát. Ebben pedig Baranyi Krisztina az egyik legerősebb szövetségesünk. Nem kérdés, hogy őt kell támogatnunk a jövő évi önkormányzati választáson”

– fogalmazott.

Hozzátette, hogy büszke a közösen elért helyi eredményekre és arra, hogy sikerült egy „emberközpontú kerületet” létrehozni minden nehézség – koronavírus, infláció, ukrán-orosz háború – ellenére, „amiben például 2020-ban már nem volt kérdés, hogy 300 milliót” különítsenek el azoknak, „akik állásukat veszítették a pandémia miatt”.

Az ellenzéki pártok közötti korábbi együttműködések ellenére eddig keveset lehetett hallani arról, hogyan készülnek a következő választásokra, és támogatják-e a korábbi közös jelölteket.

Baranyi Krisztina és a Momentum kapcsolata nem volt súrlódásmentes a múltban, ahogyan arról korábban írtunk, a ’19-es választást megelőzően Baranyi ellenfelét, Jancsó Andreát és az őt támogató pártokat, köztük a Momentumot azzal vádolta meg, hogy csalással igyekeznek jogosulatlan előnyhöz jutni a ferencvárosi előválasztás során, mivel hamarabb kezdtek el aláírásokat gyűjteni, minthogy megkaphatta volna az íveket.

Címlapkép: Gelencsér Ferenc/Facebook