Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

7000 alkalmazottat bocsátott el a Disney, hogy kifizesse a részvényeseit

Ez a cikk több mint 1 éves.

Többmilliárdos megszorításra készül a Disney, amelynek keretében világszerte 7000 alkalmazottjától fog megválni. Ez a cég dolgozóinak nagyjából 3 százaléka. A Disney vezérigazgatója, Bob Iger így búcsúzott az elbocsátottaktól:

„Nagyon tisztelem és nagyra értékelem alkalmazottjaink tehetségét és elhivatottságát világszerte, és tudatában vagyok e változások személyes hatásával. Bár szükségesek a mai kihívások kezeléséhez, nem könnyedén hoztam meg ezt a döntést.”

A vállalat a járvány idejére felfüggesztette a részvényesek osztalékfizetését, de már nem sokáig. Bob Iger nekik a részvényeseknek jóhírrel szolgált:

„Most, hogy a járvány vállalkozásunkra gyakorolt hatásai már jórészt mögöttünk vannak, meg akarjuk kérni az igazgatóságot, hogy a naptári év végéig hagyja jóvá az osztalék visszaállítását. Költségcsökkentő kezdeményezéseink teszik ezt lehetővé. És bár kezdetben szerény osztalék lesz, reméljük, hogy idővel javítani fogunk rajta.”

A jelentős létszámleépítést Bob Iger azt követően jelentette be, hogy a vállalat a vártnál jobb pénzügyi eredményeket publikált 2022 utolsó negyedévében, meghazudtolva az elemzők múltbéli becsléseit. Az egy részvényre jutó eredmény meghaladta az előrejelzéseket, igaz, valamivel így is alacsonyabb az egy évvel ezelőttinél – a Disney részvényét korábban 78 centre becsülték és most 99 cent speciális tételek nélkül.

A streaming növekedése viszont lelassult, a vállalathoz tartozó felületekre (Disney+, Hulu, ESPN) egyre kevesebben iratkoznak fel. Ettől még továbbra is a streamingszolgáltatás lesz a Disney elsőszámú szolgáltatása, de a többi platformjukat se akarják hátra hagyni addig, amíg a részvényesek hasznára vannak.

Bob Iger vezérigazgató szólt még néhány jó szót az alkalmazottakról:

„Mindig is azt gondoltam, hogy a kreativitás ösztönzésének legjobb módja, ha gondoskodunk arról, hogy a kreatív folyamatokat irányító emberek felhatalmazva érezzék magukat. Ezért új struktúránk célja, hogy vissza adjuk a tekintélyt kreatív vezetőinknek, és elszámoltathatóvá tegyük őket tartalmaik pénzügyi teljesítményéért. A korábbi struktúránk megszakította ezt a kapcsolatot, amelyet vissza kell állítani.”

Címlapkép: Wikimedia Commons