Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

3000 forintos „jutalmat” kaptak a II. kerületi iskola dolgozói a tankerülettől

Ez a cikk több mint 1 éves.

Fejenként 3000 forint „jutalmat” kapott a tankerülettől a II. kerületi Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium 72 dolgozója, akik azonban megalázónak érzik a gesztust a munkáltató részéről, ezért inkább úgy döntöttek, egy emberként ajánlják fel ezt az összeget jótékony célra – számolt be Facebook-oldalán Őrsi Gergely II. kerületi polgármester.

A 3000 forintos „jutalomból” bejglit fognak finanszírozni az iskola dolgozói, amit kérésükre az önkormányzat által vasárnapra szervezett jótékonysági teázáson és a Luca-napi búzaültetésen árulnak majd. Az eladott bejglik után befolyó összegből gyermekotthonokat és gyermekek továbbtanulását szeretnék segíteni a dolgozók.

A nagyvonalúnak nehezen nevezhető jutalom már csak azért is visszás, mert – mint arra nemrég felhívta a figyelmet Tóth Endre momentumos politikus – a tankerületi vezetők milliós „motivációs elismerés”-ben részesültek a tavalyi évben.

Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium munkabeszüntetésben részt vevő pedagógusai 2022. december 8-án. fotó: Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium / Facebook

A mostani esethez hasonlóan emlékezetes eset volt még az idei pedagógusnap is, amikor is a Külső-Pesti Tankerületi Központ egyetlen darab orchideával köszöntötte a XVIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Ének-Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium teljes, 70 fős tantestületét.

A tankerületi igazgató a hvg.hu-nak akkor azt mondta,

„a Külső-Pesti Tankerületi Központban annak megalakulása óta hagyomány, hogy pedagógusnapon a tankerület tanügyi referensei személyesen köszönik meg a pedagógusok munkáját, egy cserepes virágot visznek az intézménybe és egy köszönőlevelet. Ez egy jelképes gesztus, emellett a Külső-Pesti Tankerületi Központ az általa fenntartott intézmények számára biztosítja a forrást a jeles napok méltó megünnepléséhez.”

A tanárok vándorvirágnak nevezték ki a cserepes növényt, hogy körbeadásával mindenkinek jusson egy kicsi a megbecsülésből.

Frissítés 2022. december 13.

A Közép-Budai Tankerületi Központ szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint valójában a Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium intézményvezetője támogatást kért a Tankerülettől pedagógus karácsonyi ünnepség szervezésére, amelyet a Tankerületi Központ egy összegben bocsátott az intézmény rendelkezésére, hogy az intézmény a tervezett ünnepségét megtarthassa.

A tanév rendjéhez kapcsolódóan a tankerületi fenntartású intézmények minden évben kérhetnek támogatást iskolai programokra a Tankerületi Központtól, amelyet az intézményvezető kötelezettségvállalás iránti kérelemmel kezdeményezhet. 

Tekintettel a kötelezettségvállalásra, a felhasználás is kötött, ezért, mint minden évben az átadott összeg csak a kért célra fordítható, személyes juttatásokra, jutalmakra nem használható fel.

Címlapkép: Mérce