Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Kommunista féreg nyomorék” – megrongálták a kerekesszékes aktivista és autóversenyző kocsiját

Ez a cikk több mint 1 éves.

Galgóczi Péter kerekesszékes aktivista és autóversenyző, korábban ellenzéki tüntetések felszólalója is volt. A Totalcar portréfilmben mutatta meg, mennyi pénz, idő és elszántság árán építette át Mercedes autóját versenyautóvá, hogy elérje álmait.

Ezt az autót néhány napja használhatatlanná rongálták és azt a feliratot festették rá, hogy „kommunista nyomorék féreg”.

A kerekesszékes férfinak rengeteg bürokráciával és előítélettel kellett megküzdenie, hogy autóversenyzővé válhasson. Ennek a harcnak az eredményét nullázták le a vandálok, akik feltörték az autóját. Az autó kormányát eltörték, az utas- és motortérbe purhabot nyomtak, amit gyakorlatilag lehetetlen eltávolítani. Az autó felújítása rengeteg pénzbe fog kerülni.

A tettesek ténykedése senkinek nem tűnt fel, pedig biztos, hogy nagy zajjal járt. Galgóczi Péter gyanítja, hogy előre felkészülten cselekedtek.

Az aktivista a hivatal előítéletei miatt csak 21 évesen tudott egyáltalán jogosítványhoz jutni, amiért rengeteget kellett küzdenie. Azt az ultimátumot kapta, hogy ha mutat egy autót amit el tud vezetni, akkor megkapja az engedélyt – ez végül sikerült, amikor átalakítottak számára egy Kispolszkit. Mercedesből átalakított versenyautójába 2,8 literes soros hathengeres motor került, a kasztnit kikönnyítették, becsövezték, teljesen pályára építették át. Ezt az autót tették most tönkre a vandálok.

Galgóczi Péter számlaszáma: HU39 10700196-33907404-51100005

Címlapkép: Fotó: Mérce