Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lantos Csaba vezetésével új energetikai minisztériumot hoz létre a kormány

Ez a cikk több mint 1 éves.

„Kiváló menedzserképességekkel rendelkező közgazdász”

– jellemezte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Lantos Csabát, akit a hétfőn bejelentett új energetikai minisztérium élére nevezett ki a kormányfő.

A kormányinfón Gulyás hivatalosan is bejelentette Palkovics László távozását, illetve a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnését.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, több, egymástól független hírforrás is azt állította múlt hét közepén, hogy Palkovics László technológiai és ipari miniszter bejelentette a lemondását.

24.hu híroldal arról írt, hogy Palkovics távozásának hátterében az áll, hogy Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök egy külön energetikai minisztérium felállítása mellett döntött. Gulyás miniszter mai bejelentése ezt alátámasztani látszik.

A lap szerint Palkovics ezt nem fogadta el. A minisztérium vezetői előtt azt mondta: „Nem erre szerződtem.”

Palkovics László 2014 óta volt az Orbán-kormány tagja: 2014-től az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkáraként dolgozott, majd 2016-tól a közoktatási feladatokat is átvette. A politikus a negyedik Orbán-kormányban az újonnan létrejött Innovációs és Technológiai Minisztériumot vezette.

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán