Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lemondott a Jobbik elnöki pozíciójáról Jakab Péter

Ez a cikk több mint 1 éves.

A mai nappal lemond a Jobbik elnöki tisztségéről Jakab Péter – közölte a politikus Facebook-oldalán.

A döntést közvetlenül azzal indokolta, hogy „ahhoz, hogy a mozgalom tovább tudjon működni, olyan elnökre van szükség, akivel az elnökség együtt tud dolgozni”.

„Velem nem tud” – írta a volt pártelnök.

„A Jobbik tagsága több mint 70 százalékos többséggel választott meg a párt elnökének május 7-én. Hiába. Mára világossá vált, hogy az új elnökség nem kívánja a tagság útját járni, a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítják számomra a többséget, vagyis kivették a kezemből a Jobbik irányítását.  A Fidesszel bármikor megküzdök, de a Jobbikkal nem harcolok”

– fejtegette bejegyzésében Jakab, aki azt is hozzátette, hogy munkáját a Jobbik parlamenti frakcióvezetőjeként folytatja tovább.

Különösen a Fidesz-közeli sajtó foglalkozott az elmúlt hetekben részletesen azzal, hogy a Jobbik legutóbbi elnökségi ülésén botrány robbant ki, miután Molnár Enikő kabinetfőnök döntött arról, hogy megválik Béres Ferenc Attilától, a párt kommunikációs igazgatójától, mondván, a Szervezeti és Működési Szabályzat alapján erről egymaga is dönthet. Ez ellen az elnökség több tagja is tiltakozott, és a szabályzat azonnali megváltoztatását kezdeményezte, sőt, Potocskáné Kőrösi Anita vezetésével a szabályzatot több pontban meg is változtatták.

Ezek után jelent meg a pártelnök Facebook-oldalán egy bejegyzés Jakab Péter oldalán május 30-án, amely szerint feljelentést tesz hűtlen kezelés, illetve hanyag kezelés kísérlete miatt, továbbá a párt etikai bizottságánál kezdeményezi Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból.

Bejegyzésében azt írta, hogy Potocskáné az elmúlt években végzett gazdasági, szakmai munkájával kiérdemelte a feltétlen bizalmát, ezért jelölte őt elnökhelyettesének a Jobbik tisztújításán.

A Jobbik elnökének állítása szerint Potocskáné „elnökhelyettesként többek között utasítja a Jobbik pártalapítványát olyan kifizetések végrehajtására, amelyek anyagilag csődbe vinnék az alapítványt. Kész, vége, nincs tovább. Vagy épp engem, mint frakcióvezetőt megkerülve utasítja a hivatalomat szerződések megkötésére mindenféle jogkör nélkül”-  írta akkor.

Jakabot egy hónapja az országgyűlési választáson elszenvedett  vereség ellenére is újraválasztották a párt elnökévé Stummer Jánossal szemben. Ám ahogyan a 444 felidézi, ezt követően sem állt vissza a nyugalom a pártban, aminek 10 fősre zsugorodott a frakciója a parlamentben, és ezzel együtt a költségvetési támogatása is megfeleződött. Június elején Jakab Péter kommunikációs tanácsadója, Molnár Enikő is lemondott, majd a pártelnök annyira berágott Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettesre, hogy feljelentést tett ellene.

(Infostart.hu, 444.hu)

Címlapkép: MTI/Soós Lajos