Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Rasszista támadás áldozata lett Szegeden egy japán egyetemista

Ez a cikk több mint 1 éves.

Megvertek egy japán egyetemistát a hétvégén Szegeden – írja a Szegeder.hu. A lap szerint a fiatal fiú rasszista támadás áldozata lett.

Az egyetemista elleni támadás pénteken történt, amikor a japán diák a szegedi Belvárosi hídon sétált éjfél körül. A hídon egy négyfős, magyar társaság tűnt fel, akik hangosan megjegyezték, hogy „kínaiak járkálnak errefelé”.

A japán egyetemista beszámolója szerint épp meg akart állni, amikor három – mint utólag kiderült –, idén érettségiző diák többször tarkón, szemen és fejbe ütötte. Mint a diák írja, „nem vágtam vissza semmilyen módon, mert leendő orvos vagyok és egy ember”.

Az egyetemista a Facebook-bejegyzésében arról ír, hogy segítséget szeretne kérni a támadók megtalálásában: „bármilyen információt megköszönnék bárkitől, aki látott engem a hídon abban az időben”. Emellett rendőrségi feljelentést tett.

2018-ban hasonló támadás ért két jemeni diákot Pécsett. Akkor„Migránsok, húzzatok haza, takarodjatok!, Magyarországon magyarul beszéljetek!” felkiáltással szkinhedek csapata rontott a két diáknak. Az egyiküket a földre rántották és megrugdosták.

Szintén Pécsett 2017-ben diákok és egyetemisták flashmobot szerveztek, miután az egyetemmel szembeni lakótömbön cigányellenes üzenetek jelentek meg.

A rasszizmussal kapcsolatos írásainkat itt gyűjtöttük össze.