Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Részben leáll a komlói kórház sürgősségi betegellátása

Ez a cikk több mint 1 éves.

Egy nap alatt két kórházi osztály részleges, illetve teljes leállásáról is érkeztek hírek. Komlón jelentős részben leáll a sürgősségi ellátás. Az esettel kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni az ATV-nek a komlói kórház igazgatója, mikor az újságírók érdeklődtek volna, hogy mit is jelent pontosan az a felirat, ami a kórházon jelent meg, ami szerint

„ellátási és szervezési okok miatt hétköznap fél négytől hétvégén és ünnepnap egyáltalán nem végez akkut [sic!] belgyógyászati ellátást az intézmény”.

A hírportálnak Barbarics Ildikó, a Komló Összeköt Egyesület, vagyis a helyi ellenzéki összefogás frakcióvezetője így nyilatkozott:

„Az ilyen kisebb kórházak nem tudják azt a bért megfizetni az orvos részére, amit egy nagyobb kórház vagy ellátási központ meg tud fizetni. Éppen ezért hátrányba kerülünk, a pénz még mindig hiányzik az egészségügyből”

A város polgármestere, a fideszes Polics József szerint ebben az időszakban is zavartalan a működés, mert egy 14 településes társulás keretében szerint megoldható a folyamatos ügyelet.

Mindeközben a mai naptól Mohácson leáll a szülészeti ellátás, miután a Mohácsi Kórház főigazgatója így tájékoztatta a betegeket:

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mohácsi Kórház területi ellátási kötelezettségbe tartozó szülészeti eseteket szakmaspecifikus koncentráció keretében 2022. június 1. napjától a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika látja el”

Az érintetteket a jövőben a közel 50 kilométerre lévő Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán látják el, ahol viszont épp most kezdődnek felújítási munkálatok, így több szülészeti szolgáltatást, például kádban történő vajúdást vagy vízben szülést igénybe venni.

(ATV.hu)