Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Folytatódik a józsefvárosi plakátháború: Egy éjszaka alatt Jámbor András több száz plakátját semmisítették meg

Ez a cikk több mint 2 éves.

Több százezer forintnyi, ha nem milliós kárt okoztak egy éjszaka alatt a Fidesz aktivistái a közös ellenzéki jelöltnek Józsefváros és Ferencváros választókerületében – adta hírül Jámbor András, az ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 6. számú választókörzetében (a Mérce korábbi főszerkesztője) a közösségi oldalán. A politikus több, mint 500 választási plakátját vitték el nyomtalanul az éj leple alatt feltehetően kormánypárti aktivisták a kerületből.

Jámbor szerint korábban is voltak plakátrongálások és leszaggatások mindkét oldalon, azonban most a József Attila lakótelep nagy részén, a Haller utca és a Vágóhíd környékén minden plakát nyomtalanul eltűnt.

(Frissítés 15:30):

Kollégánk kérdésre Jámbor András egy mai sajtótájékoztatóján elmondta, feljelentést fognak tenni lopás vétsége miatt.


Múlt hétvégén a képviselőjelölt több mint ezer plakátját rongálták meg és ragasztgattak rájuk lejárató kampányüzeneteket, később azonban az aktivisták segítségével sikerült helyreállítaniuk az okozott károkat. A politikus már többször is felszólította saját támogatóit és fideszes ellenfelét is, hogy tartózkodjanak a plakátrongálásoktól, ám ezúttal súlyos anyagi kárt is okoztak a közös ellenzéki jelöltnek.

A kerületben emellett komoly lejárató kampány is indult Jámbor ellen. A jelölt szerint, a rongálások az online és szórólapos hirdetések kapcsolatban lehetnek azzal, hogy vitára hívta a kerületben induló fideszes ellenfelét, Sára Botondot. Jámbor olyan fontos kérdésekben kezdeményezne beszélgetést a kormánypárt jelöltjével, mint:

  • a Diákváros ügye,
  • az önkormányzati elvonások,
  • a lakhatási válság,
  • a hajléktalanellátás helyzete,
  • a rendőrök, tűzoltók, szociális munkások béremelése,
  • a panel- és gangosházak műszaki állapota,
  • illetve hogy a Sára Botond vezette kormányhivatal miért kifogásolta a  Schadl-Völner ügyhöz köthető V. és VII. kerületi ingatlaneladásokat vizsgáló bizottság felállítását.