Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Feljelentést tesz a Nyomtass te is!, miután fideszesre hamisították a civil lapot

Ez a cikk több mint 2 éves.

Első ránézésre igencsak megtévesztő, a Nyomtass te is! fejlécét és teljes kinézetét szinte egy az egyben lemásoló, tartalmilag viszont feltűnően a Fidesznek kampányoló lapot kezdtek el rejtélyes idegenek az óbudai postaládákba dobálni az utóbbi napokban.

A körzet ellenzéki országgyűlési képviselője, Szabó Tímea ennek megfelelően kiemelt figyelmet kapott a hamisítványban, többek közt például a Fidesz megmondóembereit, Rákay Philipet és Deák Dánielt idézve leplezték le, hogy a Párbeszéd politikusa nem is a kerületieket szolgálja.

„Nem tudom, hogy ezt a Fidesz csinálta, vagy a Fideszhez közel álló körök, de mindenképpen az ellenzékkel szembenálló körök. De hogy mindig csak ilyen aljas és törvénytelen módszereket használnak, az nagyon rettenetes érzés”

– mondta L. László János, a Nyomtass te is főszerkesztője Szabó Tímea Facebook-videójában. Hangsúlyozta: ők nem az ellenzék része, a lapot 4 és fél éve azért hozták létre, mert azt látták, hogy a kormány teljesen tudatosan elzárja az embereket a valós információktól.

A civil lap főszerkesztője már meg is tette a szükséges jogi lépéseket annak érdekében, hogy megtalálják a hamisítókat: épp az ilyen eseteket megelőzendő,  levédették a lap fejlécét, vagyis ezt a szellemi tulajdont most gyakorlatilag ellopták tőlük, ezért a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalához fordultak. Mivel a kamulapot – az eredetivel ellentétben – impresszum nélkül adták ki, felkeresték a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot is és a rendőrségen is feljelentést tettek.

„Reméljük, hogy komolyan fognak nyomozni, mert egyrészt ez egy súlyos hitelrontás a számunkra, másrészt választási időszak van, ez a választásra is egy súlyos sérelem. (…)Az, hogy rengeteg kispénzű civil ember által összeadott pénzből csinálunk egy újságot, és még azt is megpróbálják ellopni, az már nagyon súlyos próbálkozás”

– mondta L. László János.

A valódi Nyomtass te is!-t minden hétvégén kétezer önkéntes juttatja el kétmillió emberhez az ország nyolcvan településén. A cél, hogy azokba a háztartásokba is eljussanak a valódi, hiteles információk, ahol a hírfogyasztás a kormány vezérelte közmédiára és helyi lapokra korlátozódik. A Nyomtass te is! a független hírportálok és újságok legfontosabb cikkeit szemlézi, ellensúlyozva a kormányzati médiamonopóliumot. Bővebb információk a kezdeményezésről és a csatlakozási lehetőségről itt olvashatók. Az aktuális szám pedig itt olvasható.