Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

New York legnagyobb középiskoláiból vonultak ki a diákok felelősebb víruskezelést követelve

Ez a cikk több mint 2 éves.

Kedden New Yorkban városszerte vonultak ki a diákok az iskoláikból a megnövekedett koronavírus fertőzésekre reagálva. A demonstrációjuk célja az volt, hogy város szigorúbb víruskezelési eljárásokat alkalmazzon, többet teszteljenek és állítsák vissza a távoktatást.

A New York Post forrásai szerint dél környékén hagyták el iskoláikat a tüntető diákok, a demonstrációt pedig több tanár és iskolai dolgozó is jóváhagyta, és megígérték a tanulóknak, hogy az akció miatt nem fognak igazolatlan hiányzást kapni. Az akciót számos tanári szakszervezet is támogatta. De voltak olyan intézmények is, ahol büntetést ígértek a kivonulásban résztvevőknek.

 

A tüntetésben résztvevő diákok jelentős része a város legnagyobb és legnevesebb oktatási intézményeiben tanulnak, mint például a Brooklyn Tech High School, Stuyvesant, és a Bronx Science.

Az amerikai Oktatási Minisztérium adatai szerint New Yorkban hétfőn 11,825 koronavírus pozitív diákot és 2,298 koronavírus pozitív iskolai dolgozót teszteltek.

„Nem érezzük magunkat biztonságban. Rengeteg az új megbetegedés, és úgy gondoljuk, hogy tenni kell ez ellen valamit ” – nyilatkozta az egyik tüntető diák a New York Postnak.

„Már nem is tanulunk igazán semmit sem az iskolában. Mindenhol korona eseteket látni, az egész helyzet egy katasztrófa” – nyilatkozta a Bloomberg Equality-nek Alan Sun, a Bronx High School of Science egyik tanulója.

A diákok több koronavírus tesztet követeltek a diákok és a tanárok körében egyaránt, és úgy gondolják, hogy a távoktatás lenne az egyetlen biztonságos megoldás a növekedő esetszámok miatt. Az iskolák zsúfoltságát és a közösségi távolságtartás hiányát is aggasztónak tartják a tanulók.

David C. Banks, New York városának iskolákért felelős kancellárja egy Twitter bejegyzésben invitálta tárgyalásokra a diáktüntetések vezetőit az iskolák biztonságosabbá tételével kapcsolatban.

 

Sarah Casanovas, az oktatási minisztérium szóvivője is pozitívan reagált a tanulók akciójára, és megértését fejezte ki az iskolai közösségek aggodalmaival kapcsolatban.

Elmondása szerint a diákok hangja „kulcsfontosságú” és a továbbiakban is együtt szeretnének dolgozni és hallgatni fognak azokra, akiket a leginkább érintenek a minisztérium döntései.

Eric Adams New York polgármestere azonban nem tervezi a távoktatás elrendelését, mert véleménye szerint a távoktatásnak negatív hatásai vannak mind a dolgozó családokra, mind a város diákjaira.

Címlapkép: Stephen Lovekin/Shutterstock