Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Folytatódik a túlterheléses támadássorozat a magyar sajtótermékek ellen

Újabb internetes sajtóportálok estek a túlterheléses támadás áldozatául. A hálózati támadás korábban megbénította a 444.hu, a Mérce, a 24.hu, a hvg.hu, a 168ora.hu, a Magyar Hang és az ATV oldalát, de támadás érte a Origót, Pestisrácok és a CÖF weboldalát is.

A Népszava Facebook oldalán adta hírül péntek koraeste, hogy elérhetetlenné vált az oldaluk – számolt be a Media1. Csütörtök estétől egészen másnap reggelig elérhetetlen volt a Klubrádió oldala is, aminek adása a frekvencia híján leginkább a hivatalos weboldaláról elérhető.

A héten újabb támadássorozat tette elérhetetlenné a Centrál Médiacsoporthoz tartozó Startlap és Hírstart oldalakat is. A vállalathoz tartozó oldalakat korábban is bénítottak meg, azonban az újabb támadás következményeként tovább fejlesztik a védelmi rendszereiket, hogy biztosítsák az oldalaik stabilitását.

A cégcsoport közleményében iparági összefogást kezdeményezett a piaci szereplők körében, hogy közösen, hatékonyabban lépjenek fel a támadások ellen.

A túlterheléses támadás, másnéven DDoS, során nagymennyiségű adatcsomag érkezik a célpont felé, ami megbénítja annak a forgalmát és elérhetetlenné teszi a tartalmat kiszolgáló szervert.

Az elkövetők személye általában felderíthetetlen, mivel kiberbűnszervezetek sora kínálja megvásárolható szolgáltatásként megfertőzött internetes eszközök sávszélességét a hálózat lefoglalására alkalmas adatterhek továbbítására.

Ezek az eszközök gyakran akár elégtelen védelemmel rendelkező otthoni okoseszközök is lehetnek.