Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A kormánypropaganda új szenzációja: a munkás, aki szünetet tart

Ez a cikk több mint 2 éves.

Riportvideót forgatott a kormányközeli Metropol újság a Blaha Lujza tér felújításán dolgozó építőipari munkásokról. A nagyívű oknyomozó újságírás olyan sokkoló felvételeket hozott napvilágra, amelyeken a munkások könyökölnek (!), leülnek (!!) és újságot olvasnak (!!!).

Sőt, az „elképesztő állapotokat” bemutató tényfeltáró anyag szerint nem csakhogy a munkások  saját bevallásuk szerint „fociznak az aluljáróban”,  de még ráadásul naponta legalább ötször esznek.

„Nyilvánvaló, hogy mindez nem a munkások, hanem a munkaszervezés miatt van.” – állítja az Origo a felújításért felelős osztrák cég, a Strabag munkaszervezéséről. A Metropol a Strabagról továbbá azt írja: „… a STRABAG ekkora zűrzavart, káoszt, mocskot és lógást Ausztriában biztosan nem engedhet meg magának”, amellyel arra próbál célozni az újság, hogy a valódi hibás nem lehet más, mint Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Tudvalévő, hogy 2017-ben a Strabag nyerte a legtöbb magyarországi uniós forrású közbeszerzést, amit az osztrák cég futballtámogatás formájában, például Mészáros Lőrinc eszéki fociklubjának pénzügyi támogatásával hálált meg a magyar államnak.

Karácsony Gergely a mai napon látogatást tett a Blaha Lujza téri építkezésnél, mert állítása szerint a Metropol riportanyagának megjelenése után flakonokkal dobálták és inzultálták az építkezésen dolgozó munkásokat. Karácsony szerint bár a munkások nem a főváros, hanem a Strabag alkalmazottai, „én pontosan tudom, hogy megfeszített munkával, a vállalt határidő előtt járva haladnak a felújítással”.

Címlapkép: Pexels