Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Mégsem lép vissza Mellár Tamás

Ez a cikk több mint 2 éves.

Élőben jelentkezett Facebookon Karácsony Gergely miniszterelnökjelölt és Mellár Tamás országgyűlési képviselő, a Párbeszéd pécsi előválasztási jelöltje. A közzétett videóban a két jelölt cáfolta azt a csütörtökön felröppent hírt, miszerint Mellár Tamás visszalépne az előválasztástól.

Karácsony elmondása szerint „a felmerült konfliktusokat, problémákat” sikerült átbeszélni, így bizonyossá vált, hogy a baranyai 1-es választókerületben az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik jelöltje Mellár Tamás lesz az előválasztáson. A képviselő 2018-ban független jelöltként nyerte meg a körzetet a Fidesszel szemben. A konzervatív közgazdász a Párbeszéd-frakció tagja maradna.

Arról, hogy akkor mégis miért terjengett annak híre, hogy Mellár Tamás vissza fog lépni, a politikus azt mondta, konszenzusos jelölt szeretne lenni, de mivel a Momentum eleve nem támogatta őt, a DK-ról később derült ki, hogy mégse támogatja őt, az elmúlt két hétben pedig az MSZP is szerette volna visszavonni támogatását, fontolgatni kezdte a visszalépést. Mivel azonban az MSZP végül mégis úgy döntött, hogy támogatja őt, meggondolta magát.

Bodnár Imre, az MSZP korábbi jelöltje tehát visszavonta jelöltségét. Ezt Karácsony Gergellyel közösen jelentette be, Pécs független polgármesterének, Péterffy Attilának jelenlétében. Bodnár szerint minden szempontot alá kell vetni a kormányváltás ügyének.

„Semmiképp sem szeretném, ha az én személyem körül pártoknak lenne olyan konfliktusa, amely esetleg akadályozza vagy nehezíti azt a folyamatot, hogy 2022-ben leváltsuk Orbán Viktor számunkra elfogadhatatlan rendszerét” – jelentette ki Bodnár Imre. 

 

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd