Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Náci karlendítéssel és rasszista megjegyzésekkel mentek neki Jámbor Andrásnak és Camara-Bereczki Ferencnek

Ez a cikk több mint 2 éves.

„Pénteken Józsefváros közepén jött velünk szembe a Fidesz gyűlöletkampánya”- írja Facebook-oldalán Jámbor András, a Szikra Mozgalom 6. OEVK-jának képviselő jelöltje. A Mérce volt főszerkesztője arról számol be, hogy miközben Camara-Bereczki Ferenccel, Józsefváros önkormányzati képviselőjével szórólapoztak, egy fiatalember ment oda hozzájuk, aki először érdeklődőnek tűnt, de gyorsan hangnemet váltott.

„Előbb érdeklődőnek tűnt, majd elkezdte tolni a Fidesz szövegét Karácsonyról, de bár jó beszélőkém van, nem hagyott egyetlen egy érvet sem elmondani,”

írja Jámbor, aki lapunk kérdésére elmondta, a fiatalember többször elmondta, hogy amíg az ellenzék nem csinál semmit, addig a Fidesz jó, többek között a 4-es metró megépítését kiemelve a kormánypárt érdemeként.

Aztán a beszélgetés egy pontján Camara-Bereczkinek ment neki a bőrszíne miatt. Felszólította, hogy „hagyja el az országot” és más rasszista megjegyzéseket tett. Erre reagálva a két politikus felszólította, hogy inkább ő hagyja el a teret, majd inkább ők indultak el. A fiatalember a távozó Jámbor Andrást még annak vélt származása miatt antiszemita beszólásokkal illette – már üvöltve.

„Ekkor hangzott el tőle a „majd idehívom Bede Zsoltot” mondat, amely legalább némi kacajt fakasztott belőlünk, és elindultunk – most már tényleg – a következő betervezett állomásunkra. Nekem vissza kellett még fordulnom valami miatt, úgyhogy elhaladtam a Bede-fan nácink mellett, aki ekkor karlendítéssel üdvözölt.”

A politikus úgy fogalmaz, szerinte elképesztő, hogy egy nyíltan gyűlölködő és azzal együtt magát fideszesnek valló „egyperegyes nácinak” senki sem szól, hogy ez nem fér bele, a Fidesz nem ez.

„Ilyen emberek nem vállalták korábban a nézeteiket nyíltan a hétköznapokban, és főleg nem a Kálvária téren, a nyolcadik kerület kellős közepén. Ezeket az embereket nekünk Ferencvárosban, Józsefvárosban és az egész országban ki kell söpörnünk a közéletből. Vissza kell zárnunk őket, hogy ilyen ordenáré undorító dumákat maximum a négy fal között engedjenek meg maguknak!”

A magyar kormány évek óta folytat gyűlöletalapú propaganda politikát, amivel minden utcán járó magyar ember szembesülhetett már. Hol a menekültek, hol (erősen antiszemita toposzokra építve) Soros György, legújabban pedig a szexuális kisebbségek gyűlöletét népszerűsítve, adófizetői milliárdokból, óriásplakátokon.

Jámbor András teljes Facebook-bejegyzése: