Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egymillió forintot gyűjtene össze az ULE hat rászoruló család lakásba költöztetésére

Ez a cikk több mint 2 éves.

Adománygyűjtő kampányt hirdetett az Utcáról Lakásba Egyesület (ULE), aminek keretében egymillió forint adományt szeretnének összegyűjteni az Adjukössze felületén.

A kampány célja, hogy sikerüljön befejezni hat lakás felújítását, melyekbe a munkálatok elvégeztével rászoruló családok költözhetnek be.

Telefonon értük el Pálfi Lenkét, az ULE aktivistáját, aki elmondta, azért most kezdett újabb kampányba a lakhatási szervezet, mert

„két hete tudtak újraindulni az önkéntesnapok, melyek keretében zajlanak a felújítások, mivel mostanra enyhültek ennyire a korlátozások. Az elmúlt egy évben nem voltak lakásfelújítások*, és idén is az első alkalmon csak védettségi igazolvánnyal lehetett részt venni.”

A szervezet hat lakás felújítására indított gyűjtést, valamennyi Kőbányán található. Ahogy az Adjukössze felületen írják, „Hat otthontalan családnak szeretnénk otthont teremteni: a lakások most üresen állnak, csak fel kell őket újítani! Segíts, hogy a családok minél előbb beköltözhessenek kunyhóikból a lakásaikba!”

A szervezet által a jelen turnusban felújított hat lakásba biztos, hogy lesznek akik beköltözzenek, hisz sajnos rengeteg család van az ULE várólistáján, akiknek hatalmas segítség ha az immár nyolc éve futó „Kunyhóból lakásba!” program keretében bérlakásokba költözhetnek.

A lakásokat önkéntesek, valamint a leendő lakók részvételével újítják fel, mindazonáltal vannak olyan szakmunkák, amik elvégzéséhez meg kell fizetni a szakembereket, emellett valamennyit mindenképp kénytelenek különböző építőanyagokra is költeni.

Az ULE az elsőként lakhatást elvet képviseli, vagyis a szervezet szerint először a rászorulók lakhatását kell megoldani. Mint írják, „a biztonságos lakhatás alapvető feltétele a méltóságteljes életnek. Hiszünk benne, hogy az erőforrások igazságos elosztásával egy szolidáris társadalomban méltó lakhatást lehet biztosítani mindenki számára.”

Az Utcáról Lakásba Egyesület munkásságáról a Mércén rendszeresen beszámolunk, írtunk már riportot ügyfelükről, Lakatosné Jutkáról, nálunk fut a Lakhatást Most sorozat, valamennyi, vonatkozó cikkünk pedig ezen a linken található.

Az egyesület munkáját nemcsak anyagi hozzájárulással, de önkéntesként és tárgyi adománnyal is lehet támogatni, ennek formáiról itt lehet tájékozódni.

*Önkéntes napok nem voltak. Kisebb volumenű felújítások zajlottak szakemberek és az ULE tagjainak valamint ügyfeleinek részvételével.