Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

5 millió forint a Mérce fennmaradásáért!

Ez a cikk több mint 2 éves.

Több szempontból is különleges pillanatban indítottuk meg idei pénzgyűjtő kampányunkat: sorsdöntő év elébe néz az ország, ahogy a Mérce is. Alig hat hónap választ el bennünket a választási évtől, de a kampány már javában zajlik, az ellenzéki térfélen éppúgy, mint a kormányzó többség részéről. Az elmúlt napok, ahogy az elmúlt hónapok is újabb és újabb súlyos bizonyítékokkal szolgáltak arra, hogy a rezsim nem riad vissza sem a közös jövőnket veszélyeztető, sem a közös javainkat a magángazdaságba, magánérdekek szerint kiszervező  döntésektől a hatalom megtartásáért folytatott harcában.

Ha követtétek az elmúlt hónapokban a Mércét, talán nem lep meg titeket, hogy különösen nehéz hónapokon vagyunk túl, talán a lap és az itt dolgozó csapat legnehezebb időszakán, amely számos átalakítást indított el a szerkesztőségben. Ezekben a hónapokban, ahogy jelenleg is, két dolog segített leginkább bennünket a nehézségek átvészelésében.

Az egyik az a bizonyosság, hogy

ma még inkább, mint bármikor, szükség van egy olyan baloldali lapra, amely felvállalja, hogy mély társadalmi átalakulást kíván előmozdítani.

Olyan világot és benne olyan Magyarországot, olyan közösségeket szeretnénk építeni, ahol a boldogulás, a kiteljesedés és az emberhez méltó élet joga mindenkit megillet. Azokat is, akiknek gyerekkorukban nem volt fürdőszobájuk, azokat is, akik a Föld hányatottabb sorssal vert szegleteibe születtek, akiknek sosem volt igazán választásuk, és akiket nem felemel, hanem térdre kényszerít, a víz alá nyom a rendszer, amiben élünk.

A másik bizonyosság, ami napról-napra, hétről-hétre reményt adott, hogy érdemes erőnkön felül is dolgozni ezért az újságért, az a támogatás, amit a Mérce szűkebb és tágabb közegétől, szerzőinktől, szövetségeseinktől, és tőletek, az Olvasóktól kaptunk és kapunk. Nem írhatjuk le elégszer: a Mérce csak azért létezik, mert ti érdemesnek tartjátok a támogatásotokra, amely nélkül a jövője is elképzelhetetlen.

Mint minden évben, idén is azt kérjük tőletek, hogy amennyiben van rá módotok, támogassatok bennünket. Nemcsak azért, hogy fejlődni tudjunk, és megvalósítsuk a terveinket, hanem pusztán azért is, hogy fennmaradjunk. Hogy fennmaradjon és létezzen Magyarország első, közösségi támogatással létrejött baloldali portálja, a Mérce, és valóban eszköze lehessen a változásnak, amelyre vágyunk, és amelyért mindannyian dolgozunk.

5 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ami apró csepp a magyarországi médiafolyamban, de nekünk, a Mércének életmentő összeg, a fennmaradásunk feltétele. S így annak is, hogy ősztől biztonságos alapokról és megerősödve foghassunk bele a választási év küzdelmeibe.

Ezért kérünk arra, hogy ha teheted, támogasd a Mércét rendszeres vagy egyszeri utalással. Ha erre nincs lehetőséged, akkor vidd hírét a kampányunknak, és persze a cikkeinknek, videóinknak. Minél több emberhez jutnak el a tartalmaink és az azokat meghatározó értékek, annál nagyobb az esélye, hogy másokat is meggyőzzünk: az igazságosság, az emberség, a testvériség igenis lehetnek a közösségek, a társadalmak szervező elvei. A profit és a kizsákmányolás uralma nem örök, ahogy a NER-é sem.

Mi ezért az átalakulásért szeretnénk dolgozni, és ez csak veled, veletek együtt sikerülhet: csatlakozz a kampányunkhoz, és támogasd a Mércét, hogy valódi eszköze lehessen a változásnak!

Havonta rendszeresen támogatom a Mércét

Egyszeri összeggel támogatom a Mércét

Egyszeri bankkártyás támogatás

Támogatási lehetőségek