Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Feljelentette a Fideszt a Momentum a Youtube-os gyűlöletkampánya miatt

Ez a cikk több mint 1 éves.

A Momentum feljelentette a Fideszt a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnál Youtube-on folytatott gyűlöleltkampánya miatt – Csordás Anett, a C8 és a Momentum képviselőjelöltje és Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja és képviselőjelöltje ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót párt székháza előtt a mai napon.

Csordás szerint az elmúlt napokban több szülő és nagyszülő jelezte azzal kapcsolatos felháborodását, hogy a Youtube-on a gyermekműsorok alatt Karácsony Gergely főpolgármestert lejárató, politikai tartalmú, fizetett reklámmal találkoztak. Mivel az ilyen tartalmak károsak lehetnek a kiskorúakra, a képviselőjelölt feljelentést is tett a Médiahatóságnál.

Ezzel kapcsolatosan levelet is írtak Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetójének és Hollik Istvánnak, a Fidesz kommunikációs vezetőjének annak érdekében, hogy azonnal hagyjanak fel a gyűlöletkampánnyal.

„Meggyőződésem szerint ez a hirdetési gyakorlat tisztességtelen és etikátlan. A gyermekek egy bizonyos életkorig nincsenek tisztában azzal, hogy miről szólnak ezek a tartalmak, és politikai döntési helyzetben sincsenek. A szellemi fejlődésükre, a társas kapcsolataikra pedig különösen károsak lehetnek a politikai riválist vagy bárki mást pocskondiázó, lejáratni kívánó reklámok”

-írják nyílt levelükben.

Orosz Anna szerint a Fidesz

„Ha már kormányzás címszó alatt a romboláson, az ország kifosztásán és a gyűlöletkeltésen túl semmit nem képes lerakni az asztalra, akkor legalább a társadalom legkitettebb csoportját hagyják békén!”

A képviselőjelölt szerint a Fidesz legutóbbi lépései (például a homofób törvénymódosító elfogadása) arról árulkodnak, hogy a hatalom érdekében képesek átlépni minden vonalat, még akkor is, ha gyerekekről van szó.

A képviselőjelöltek arra kérik a szülőket, ha hasonló reklámmal találkoznak, jelentsék a Médiahatóságnál.