Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Diószegi-Horváth Nóra főszerkesztő távozik a Mércétől

Ez a cikk több mint 2 éves.

2019 novemberében, Jámbor András alapító-főszerkesztő távozását követően Diószegi-Horváth Nóra főszerkesztőként és Pap Szilárd István főszerkesztő-helyettesként, közösen pályázták meg a Mérce vezetését.

Az ezt követő évben a Mérce számos területen fejlődni tudott: mind a tartalmak minőségében, mind a pénzügyi stabilitást illetően pozitív változások álltak be. 

2020-2021 telén azonban a vezetés – feloldhatatlan szervezeti és személyes problémákra hivatkozva – beadta felmondását. Szilárd március végén távozott a szervezetből, Nóra pedig ebben az időszakban szülési szabadságát töltötte, így a szerkesztőség és a főszerkesztő közösen arra jutott, hogy később hozunk döntést a közös munkáról. Nóra január eleje óta nem szólt bele a lap szerkesztésébe, a Mérce vezetését átmeneti vezetőség látta el Bogatin Bence, Papp Gáspár és Pósfai Orsolya főszerkesztő-helyettesek személyében.

Mostanra Nóra és a szerkesztőség arra jutott, hogy útjaik elválnak egymástól: Nóra a szabadság lejárta után nem tér vissza a laphoz. 

Néhány sorban nehéz lenne összefoglalni annak a több mint 5 évnek a jelentőségét, amelyet Nóra a Mércénél töltött. Részt vett az egykori blog portállá alakulásában, 2017-től főszerkesztő-helyettesként dolgozott lapunknál. Majd az elmúlt évben, amelyet különösen megnehezítettek a pandémia következményei, a Mérce élén ő is nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy hatékonyabb legyen annak a jelentősen megnövekedett szerkesztőségnek és szervezetnek a működése, amellyé a Mérce vált az elmúlt években. 

A szerkesztőség ezúton is köszöni Nóra áldozatos munkáját, amellyel hozzájárult ahhoz, hogy a Kettős Mérce blogból létrehoztuk Magyarország első, olvasói támogatásból működő, baloldali, rendszerkritikus lapját.

A Mérce vezetését – az új főszerkesztő megválasztásáig – továbbra is az átmeneti vezetőség látja el.