Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Korrupció gyanúja miatt lemondásra szólítja fel Soproni Tamás Bálint György MSZP-s képviselőt

Ez a cikk több mint 3 éves.

Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere lemondásra szólította fel Báint György terézvárosi MSZP-s képviselőt, amiért a képviselő valószínűsíthetően fiktív szerződéssel próbálta menteni az MSZP kerületi elnökének, Hatvani Csabának a vagyonát. (2004-ben Hatvani Csaba terézvárosi önkormányzati képviselő, majd alpolgármester, jelenleg VI. kerületi MSZP elnök közreműködésével két Andrássy úti ingatlant áron alul, pályáztatás nélkül adott el a kerület.)

Soproni Tamás szerint Bálint György 14 millió forintos kárt okozhatott volna az önkormányzatnak.

Soproni Tamás még tavaly augusztusban értesült a bíróságtól arról, hogy egy, az Andrássy úti ingatlanpanamákhoz kapcsolódó végrehajtási eljárásba szeretne bekapcsolódni Bálint György. Bálint György képviselő egy régi kölcsönüzletre hivatkozott közte és Hatvani Csaba között.

A Fővárosi Törvényszék jogerős döntését januárban kapta kézhez Soproni Tamás, amelyben a bíróság kimondta: valószínűsíthető, hogy jogellenesen próbált bekapcsolódni az eljárásba Bálint György.

Soproni Tamás az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta:

„Terézváros polgármesterjelöltjeként egy kérésem volt szövetségeseim felé: olyan embert nem tudok elfogadni képviselőként, aki érintett volt a 2000-es évek terézvárosi ingatlanpanamáiban. Meggyőződésem volt akkor és most is, hogy az önkormányzatokban kell megmutatnunk, hogy nemcsak jobban kormányzunk, de tisztességesebbek is vagyunk, mint a Fidesz.”

Soproni már januárban kérte a képviselőt, hogy mondjon le tisztségeiről, most pedig jelezte: ha ezt nem teszi meg, a veszélyhelyzet után, az első képviselő-testületi ülésen előterjesztéssel fog élni. Amint írja az erről szóló Facebook-bejegyzésében:

„…azt gondolom, amíg nem tisztázza magát, Bálint Györgynek le kell mondania az önkormányzati tisztségeiről. Amennyiben Bálint György nem teszi meg ezt a lépést, úgy a veszélyhelyzet elhárultával, amikor a testület először ülésezhet, azonnal képviselőtársaim döntését kérem a tisztségeiből való visszahívásról.”

Címlapkép: Soproni Tamás, az ellenzék VI. kerületi közös polgármesterjelöltje. Fotó: Mérce