Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Soron kívül biztosított vakcinát a barátainak az argentin miniszter

Ez a cikk több mint 3 éves.

Távozni kényszerült posztjáról Ginés González García argentin egészségügyi miniszter, miután kiderült, hogy barátainak soron kívül biztosított koronavírus elleni oltást.

A minisztert Horacio Verbitsky, Argentína egyik legismertebb rádiós műsorvezetője buktatta le, aki egy műsorban elárulta, hogy koronavírus elleni oltásért fordult a vele régi barátságban lévő tárcavezetőhöz.

A műsorvezető pedig csakhamar meg is kapta az oltást a minisztériumban, ahol egy külön oltócsapat működött.

A dél-amerikai országban az elmúlt napokban már több olyan beszámoló látott napvilágot, hogy polgármesterek, törvényhozók, aktivisták és a hatalomhoz közel álló személyek hozzájutottak a Covid-19 betegség elleni védőoltáshoz, annak ellenére, hogy nem tartoztak a hivatalosan elsőbbséget élvezők, vagyis az orvosok, egészségügyi dolgozók és idősek csoportjába.

Twitter-bejegyzésében ugyanakkor a távozó miniszter félreértésnek nevezte leváltását, azt hangoztatva, hogy a tárcánál külön eljárásban beoltott emberek megfeleltek az argentínai oltási kampány jelenleg preferált célcsoportjainak.

Egy héttel korábban Peruban keltett hatalmas felzúdulást, hogy kiderült:

több mint négyszáz politikus és más közismert személyiségek, köztük Martin Vizcarra államfő titokban, az egészségügyi dolgozókat megelőzve kapta meg a Sinopharm kínai gyógyszergyártó cégtől beszerzett oltást.

(Washington Post, BBC, MTI)
Címlapkép: MTI/Rosta Tibor