Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Niedermüller.HU Kft.-re nevezték át a hűtlen kezeléssel gyanúsított Fidesz-közeli céget

Ez a cikk több mint 3 éves.

Niedermüller Péter szombat délben tartott online sajtótájékoztatót az Erzsébetváros-kártya körüli csalással és hűtlen kezeléssel kapcsolatban. Az ügyről újabb részletek derültek ki, mégpedig, hogy az előző tulajdonos közben Niedermüller.HU Kft.-re változtatta cége nevét. 

A DK Facebook-oldalán Erzsébetváros polgármestere az előző fideszes városvezetéssel összefüggő korrupciós ügyről számolt be. 

2019-ben a kerületi önkormányzat  a Magyar Kedvezményhálózat Fejlesztő és Jogkezelő Kft.-vel együttműködésben létrehozott egy úgynevezett Erzsébet kártyát, amellyel a helyiek különböző kedvezményes szolgáltatásokat vehettek volna igénybe. A kártyát forgalmazó céggel az előző városvezetés 2019 augusztusában kötött egy két évre szóló szerződést, melyben 43 millió forintnyi támogatásban részesítették a vállalkozást. 

A polgármester beszámolt róla, hogy az önkormányzati választásokat követően felülvizsgálták az Erzsébet kártya rendszerét, mely során  hamar kiderült, hogy a szolgáltatás lényegében semmilyen kedvezményre nem jogosítja fel a tulajdonosait.

A kerület közleménye szerint a kártya 2019-ben aránytalanul sok közpénzt emésztett fel. A 2020 januárjában indult belső ellenőri vizsgálat során több szabálytalanságot is megállapítottak, többek között, hogy a Kft. és az önkormányzat között kötött szerződés csak látszólag vonatkozik két évre, mivel már a szerződéskötés után rövid időn belül kifizették a 43 millió forintot. 

Niedermüllerék hűtlen kezelés gyanúja miatt tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen, azonban a helyzet tovább bonyolódott, ugyanis

az Erzsébet kártyát üzemeltető cég korábbi vezetője közben Niedermüller.HU Kft.-re változtatta a vállalkozás nevét.

A polgármester ez ügyben is feljelentést tett, majd interjúja végén tájékoztatta a kerületi lakosokat, hogy az új városvezetés kötelességének tartja az előző, fideszes önkormányzat korrupciós ügyeinek maradéktalan feltárását.