Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Autós blokádot hirdetett az MTVA elé október 23-ra Szél Bernadett és Hadházy Ákos

Ez a cikk több mint 3 éves.

Csak a mód és az időpont változik, a cél nem:

a korábbi tervektől eltérően autós blokáddal tüntet október 23-án az MTVA előtt Szél Bernadett és Hadházy Ákos.

Szél Bernadett Facebook-oldalán jelentette be, hogy az egyre aggasztóbb járványhelyzet miatt az egyetlen felelős döntés álláspontjuk szerint az, hogy átalakítják a tervezett demonstrációt,

A független országgyűlési képviselő úgy fogalmazott:

„Október 23-án NEM TEHETJÜK MEG, hogy ne tiltakozzunk a hazugság ellen. Aggasztó a járványhelyzet: tegnap 33 honfitársunk halt meg a koronavírus következtében. Mivel a kormány alig tesztel, nem láthatunk tisztán, de sejteni lehet, hogy a helyzet mégis rosszabb, mint látszik és a járvány kontrollálatlanul tombol. Készültünk erre a lehetőségre, és sajnos be is következett.”

A kormányzati honlap szombati tájékoztatása szerint elhunyt 24 idős krónikus beteg, és újabb 1791 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Így összesen 44 816-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 1109-re emelkedett. 13 580-an már meggyógyultak.

Okulva a korábbi, Clark Ádám téri esetből (amikor a rendőrség sorra osztogatta a büntetéseket a dudáló tiltakozóknak), hivatalosan is bejelentették a demonstrációt, amelyet a rendőrség is tudomásul vett.

„Kérjük, hogy mindenki viselkedjen felelősségteljesen, ne induljon el gyalogosan! A beszédeket online közvetítjük. Aki tud, tegyen nemzeti színű zászlót az autó ablakába!” – írta Szél Bernadett.

A korábban meghirdetetthez képest módosul az időpont is: a demonstráció 14:30-kor kezdődik, hogy aki szeretne, még átérhessen az SZFE diákjainak vonulására is.

A tüntetés Facebook-eventje itt érhető el.

Október 23-án nem csak az MTVA épülete előtt lesz demonstráció: a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) diákjai a műegyetemi rakparttól menetelnek majd az Urániáig, hogy megemlékezzenek „szabadságról, bátorságról és a közös kiállás erejéről”, melyek szellemében az 1956. október 23-án megmozdult diákok kiálltak azért, amiben hittek.