Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Csepel után Mezőkövesden is betiltották az ovikban a Meseország mindenkiét

Ez a cikk több mint 3 éves.

„Csepel után másodikként Mezőkövesden sem engedik be a Meseország Mindenkié című mesekönyvet az óvodákba” – írja a Mezőkövesd Képekben.

A posztból kiderül, hogy Dúró Dóra nagy vihart kavart könyvdarálása után Lázárné Kozma Dóra és Jámbor Márk, a Mi Hazánk Mozgalom mezőkövesdi önkormányzati képviselői múlt héten nyílt levélben kérték dr. Fekete Zoltán polgármestert (Fidesz-KDNP), hogy a mezőkövesdi óvodákból is tiltsák ki a Meseország Mindenkié című mesekönyvet, annak „LMBTQ propaganda” tartalma miatt.

A múlt héten Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere tiltotta meg az összes kerületi óvodában a Meseország mindenkié című könyv olvasását, amit levélben közölt az intézmények vezetőivel.

Mindezek után a polgármester utasításban tudatta, hogy fenntartóként megtiltja a Meseország mindenkié című könyvet „vagy annak bármilyen formátumú kivonatát” a helyi óvodában használják vagy idézzék.

Az utasítás címe Orbán Viktor után szabadon:

„Hagyják békén a gyermekeinket!”

Hogy a Dúró Dóra által második körben széttépett Bán Zsófia kötettel, a Vagánybagoly és a harmadik Á – avagy mindenki lehet más című mesekönyvvel kapcsolatban mi a polgármesteri direktíva, arról egyelőre nem tudni semmit.

A Meseország mindenkié című mesekönyv körüli eseményekről szóló cikkeink ide kattintva olvashatóak, arról pedig, hogy miért szállt be Orbán Viktor is a buzizásba, itt írtunk bővebben.

Kép forrása: Mezőkövesd Képekben / Facebook

via Magyar Narancs
Címlapkép: Fotó: Kiss Soma Ábrahám, Mérce