Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ismét kilakoltatják Bíró Icát devizatartozása miatt

2019 májusában kilakoltatták Bíró Ica egykori modellt, fitneszedzőt családi házából és egyik Krisztina körúti lakásából devizatartozása miatt. Egy ki nem fizetett könyve után vett fel áthidaló kölcsönt vállalkozása fejlesztésére még régebben, és bár ő nem bízott a devizahitelben, a banknál rábeszélték. Egy ideig működött is, de aztán nem tudta tovább fizetni a törlesztőrészleteket a durva emelkedés okán.

A Blikk tegnap megjelent cikke szerint a tavalyi kilakoltatásnál azonban óriási hiba történt, ugyanis a végrehajtó összekeverte a helyrajzi számokat, és Bírót a két, egymás melletti lakása közül abból tették ki a Krisztina körúton, amelyik a saját nevén volt, nem abból, amelyiket már 2 évvel korábban elárverezték a feje felől.

A kilakoltatási moratórium miatt azonban így is maradt abban a lakásban, amelyiket már más birtokolt, ez a tulajdonos pedig most havi 1 millió forintos lakbért akar kifizettetni a modellel. Bíró azonban nem tud, és nem is akar fizetni, így csütörtökön 2-től elindult az ebből a lakásból való kilakoltatása is.

„Sokat hibáztak az árverésnél, több vitatható tétel van, mint a késedelmes fizetés, ezért nem is lett volna érvényes a vétel. Rendőrséghez és ugyanide a Budai Központi Kerületi Bírósághoz fordultam, meg is kaptam a felfüggesztő végzést. Majd jött a kilakoltatási moratórium, ezért maradtam jogosan a házban és akkor megkaptam a májusi kilakoltatásról szóló értesítést is. Most pedig havi egymillió forintos lakbért követel tőlem a tulajdonos, egy évre visszamenőleg 12 milliót kéne kifizetnem – magyarázta Ica a per előzményeit a Blikknek.

Bíró a bulvárlapnak arról is beszélt, a saját nevén lévő ingatlanjának kulcsait nem kapta vissza. Hozzátette, birtokvédelmet kért a jegyzőtől, és amíg a törvényszéken az ügy nincs végleg lezárva, és a rendőrség nyomoz, addig szerinte nem lehetne őt kilakoltatni.

A Mérce munkatársa is a helyszínen van, a kilakoltatásról szóló tudósításunk itt nézhető élőben:

 

Bíró Icát ismét megpróbálják kilakoltatni. Élőben a Mércén!

Közzétette: Mérce – 2020. szeptember 17., csütörtök

Bíró Ica elmondta, nem számított arra, hogy a rendőrök is kijönnek, később pedig arról beszélt a megjelenteknek, hogy szerinte a magyar rendőr magyar embert védjen, ne azokat, akik kisemmiznek másokat, és hazaárulóknak nevezte a rendőröket. Az ügy tisztességes kivizsgálását követeli, mert szerinte igazságtalanul jártak el ellene.

„Hányszor lehet egy emberrel ezt megcsinálni?” – Tette fel a kérdést a jelenlévőknek a fitneszedző, hozzátéve, hogy hiába más hibázott a korábbi kilakoltatásnál, őt feszítik keresztre többedjére is.

A helyszínen lévő kollégánk szerint az újságírókat és a tüntetőket kiszorította a rendőrség a gangra, Bíró Ica pedig nem adta át a kulcsokat, így a végrehajtó elkezdte leszereltetni a zárat az ajtóról. Akárcsak egy évvel ezelőtt, most is megjelent a kilakoltatásnál Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Bíró Ica a kilakoltatás érvénytelenségéről beszél lakása előtt. Fotó: Mérce

(Frissítés, 15.50):

Bíró Ica végül 1 nap haladékot kapott a végrehajtótól, miután lakhatási aktivisták közel 2 órán át próbálták megakadályozni a kilakoltatást.

A zárat azonban így is leszerelték, tehát az ingatlan átvétele, és ezzel a kilakoltatás megtörtént, a haladék pusztán csekély segítség.

Ezen kívül valaki a jelenlévők közül folyadékot eresztett a földre, emiatt 2 embert igazoltatott a rendőrség a helyszínen.

Címlapkép: Mérce