Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

260 ezer nemzeti konzultációs ívet rakott le az ellenzék Orbán irodája elé

Ez a cikk több mint 3 éves.

Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselők vezetésével körülbelül 150 önkéntes felvitte az ellenzék által gyűjtött nemzeti konzultációs íveket Orbán Viktor irodájához, a Budai Várnegyedben található Karmelita Kolostor elé.

A képviselők és az ellenzéki pártok június óta kéték arra az embereket, hogy ne dobják ki a nemzeti konzultációs íveket, inkább küldjék vissza nekik, ezzel megmutatva, milyen sokan nem kérnek a Fidesz propagandájából.

Az akcióban résztvevők kipakolták a feltehetőleg több mázsányi ívet a Kolostor elé, illetve néhány kötegből falat építettek, és vörös festékszóróval azt írták az így felépített papírfalra, hogy STOP.

Fél 5-kor Hadházy Ákos tartott sajtótájékoztatót a konzultációs ívek mellől. Az országgyűlési képviselő elmondta, azt szerették volna megmutatni, hogy nem egy háttérhatalom gyűjtötte össze ezeket az íveket, hanem olyan hús-vér emberek, akik változást akarnak az országban.

Hadházy elárulta: összesen 260 ezer ívet küldtek vissza az ellenzéknek az emberek.

A politikus azonban hozzátette, ez az akció nem volt elég, szerinte arra van szükség, hogy 100 ezer ember elmenjen a Kunigunda útján található MTVA-székházhoz, ugyanis a cél az lenne, hogy menesszék Papp Dániel vezérigazgatót a közmédia éléről, és megszűnjön a propaganda.

Hadházy éppen ezért arra invitálta az embereket, hogy október 23-án mindenki menjen vele a Kunigunda útjára (ha a koronavírus is úgy akarja), mivel szerinte nem egy nagy hősre van szükségünk a kormánnyal szemben, hanem 100 ezer olyan emberre, aki apró lépéseket tesz a változásért.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő is felszólalt, beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy nemcsak a pártok és az ő aktivistáik, de a civil szféra is beszállt a konzultációkat gyűjtő akcióba. Úgy fogalmazott, számára feltárult az ellenzék egy másik tere, majd felsorolta azokat az egyesületeket, klubokat, akik hozzájárultak ívekkel a kampányhoz.

Demonstrálók szemétszállító autóba pkaolják a nemzeti konzultációs íveket az akció végén. Fotó: Mérce

Szél továbbra is azt kérte az emberektől, írják meg nekik, hogy miket látnak és tapasztalnak az országban, hogy tudjanak segíteni.

Ezt követően minden ellenzéki párttól felszólalt egy politikus, hogy megköszönje a munkát mindazoknak, akik a nyár folyamán erőfeszítéseket tettek azért, hogy összegyűjtsék a nemzeti konzultációs íveket. Kunhalmi Ágnes, az MSZP parlamenti képviselője arról is beszámolt, hogy biztató, hogy eddig az ellenzéki tárgyalások első fordulóján a pártok megegyeztek abban, hogy összefogás kell, felhívva arra a figyelmet, hogy 2018-ban is a magyarok 52 százaléka szavazott a Fidesz ellen, csak a szavazatok eloszlottak a pártok között.

A demonstráció végén Hadházy felhívására egy szemétszállító autóba pakolták be a nemzeti konzultációs íveket, hogy elvigyék újrahasznosítani.

A Mérce élő közvetítését itt lehet visszanézni:

 

Hadházy és társai konzultációs íveket visznek Orbán irodájához. Élőben a Mércén!

Közzétette: Mérce – 2020. szeptember 17., csütörtök

Címlapkép: Hadházy Ákos