Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A testület feloszlatását kezdeményezi Budai Lóránt, jászberényi polgármester

Ez a cikk több mint 3 éves.

Budai Lóránt a bekiabálásokkal megzavart szeptember 1-i testületi ülés után, ma azt nyilatkozta a jku.hu-nak, hogy javaslatot fog tenni a testület feloszlatása érdekében. Szerinte a város vezetésben nincs meg az együttműködéshez szükséges alap, amiben egyet tudnának érteni a város működtetése érdekében.

Az ülésen elhangzottakról azt mondta:

„Véleményem szerint mindhárom előterjesztés olyan kérdéseket feszegetett, amely szerintem, szerintünk nem a város érdekeit szolgálja. Sem a 14 millió forint elvonása, sem a bizottsági hatáskör elvonás, sem pedig a J.V.V. Nonprofit Zrt. felügyelőbizottsági tagjainak átrendezése nem viszi előre Jászberényt. Mindhárom téma csupán politikai erőfitogtatás.

Azt gondolom, mindebből lesz még konfliktus, sőt ha ez ilyen formában folytatódik, akkor be kell látni, hogy ez így nem működik.”

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Jászberényben megismételt választásokat tartottak, mivel a tavaly októberi önkormányzati voksoláson szoros eredménnyel, mindössze 14 szavazattal nyert Budai Lóránt. Az ellenzéki összefogás (Közösen Jászberényért Egyesület) támogatásával induló, Jobbikos polgármesterjelölt november 10-én már jóval nagyobb, 3700 szavazatos fölényre tett szert.

„Próbáltunk együttműködni, egyeztetni, de ez az alap most nincs meg. Álljon ki a másik oldal is, rendezzünk egy újabb választást, amely nyomán létrejön az az egyértelmű többség, ami majd vezeti a várost. Amennyiben ez a nyolc ember nem vállalja az újabb megmérettetést, akkor marad ez a felállás még négy évig. Állok elébe, de az biztos, hogy rendezni fogunk sok-sok ilyen nyílt ülést, hogy az emberek tisztában legyenek vele mi történik”

– hangoztatta Budai Lóránt, utalva a fideszes és Mi Hazánkos képviselőkre.

Tamás Zoltán a helyi Fidesz frakcióvezetője szerint méltatlan volt a városhoz, a polgármester által járvány megelőzési okokból, a jászberényi Déryné Művelődési Központba szervezett ülés. Bár megjegyezte, hogy a rendszerváltás óta nyilvánosak a testület ülési, sőt jelen helyzetben online is követhetőek, mégis kifogásolta, hogy most sokan mentek el.

A probléma szerinte az volt, hogy nem volt megfelelő a hangosítás, ezért a véleményüket  tapssal, füttyel és bekiabálásokkal kinyilvánító lakosok miatt nem lehetett dolgozni.

Az ülésen a fenti három napirendi pont mellett, a polgármester által benyújtott negyedik is szerepelt, ami az elmúlt időszakot értékelte. Ennek előrehoztalát a helyi Fidesz erősen ellenezte, ennek ellenére a képviselőtestület többsége megszavazta azt.

Amikor Bozsik Ferenc, a Közösen képviselője felvetette, oszlassa fel magát a testület most azonnal, valóságos ováció tört ki a teremben.

-számolt be a helyszínről a Berény Cafe.