Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Magyar Nemzet: Pikóék buszoztatták az ellenük tüntetőket, hogy aztán az egészet a Fideszre kenhessék

Ez a cikk több mint 3 éves.

Ahogy arról beszámoltunk, szombat délelőtt tüntetők jelentek meg a józsefvárosi Polgármesteri Hivatal épülete előtt. Egy nappal korábban a Magyar Nemzet azzal harangozta be az eseményt, hogy „az alulról szerveződött lakossági megmozdulást rengeteg elkeseredett józsefvárosi polgár várta, mert Pikó András, józsefvárosi polgármester eddigi „munkássága” sokak tűréshatárát átlépte.”

A tüntetésről a józsefvárosi Fidesz is közleményt adott ki, melyben többek közt arról írtak: az elkeseredett helyiek szerint Pikó miatt egyre élhetetlenebb, koszosabb a kerület, több a hajléktalan a közterületeken, és „elegük van a közétkeztetés körül kialakult áldatlan állapotokból is.”

A tüntetésre reagálva Pikó András a Közösen Józsefvárosért képviselőcsoport közleményét osztotta meg, mely szerint a tüntetőket – saját elmondásuk alapján – vidékről szállították Budapestre busszal, nem a kerület lakói. Ezt Pikóék szerint az egyik tüntető által készített élő videó is alátámasztja, melyben elhangzik: egy részük Szolnokról érkezett. Balogh Lajos, a kerület DK-s képviselője Facebook-oldalán videót tett közzé, melyben arról beszélt, nyilvánvalóan pénzért utaztatták a helyszínre a tüntetőket, akik azt sem tudták, pontosan mi ellen tüntetnek.

A közlemény szerint elszomorító és nehezen érthető azoknak a politikai erőknek a felelőtlensége, amelyek vidékről buszoztatnak embereket a fővárosba, hogy a propagandamédiájában majd bemutathassa elégedetlenségüket egy olyan kerülettel kapcsolatban, amelynek nem is lakói. Az eseményről a Józsefvárosi újság „Áltüntetés Pikó ellen” címmel közölt videóriportot, melyben több demonstráló is megszólal.

A Fidesz a tüntetés után közölte: nem volt közük a szombati demonstrációhoz, „ócska vádaskodásaival Pikó András a saját, botrányos teljesítményét próbálja elfedni.” Ezzel azonban nem ért véget a történet.

A Magyar Nemzet hétfői cikke szerint Pikóék „meghekkelték” az ellenük zajló tüntetést: „ismeretlenek a demonstrációra rászervezhettek idegen tüntetőket”, hogy aztán az egészet a Fideszre kenhessék. A háttérben a lap szerint egyértelműen a polgármester és csapata áll

szúrta ki a 444.

A lap érvelése szerint a tüntetés szervezői tapasztalatlanok voltak, velük szemben viszont ott áll „Pikó András polgármester profi csapata”. Megemlítik Pikó volt kampányfőnökét, Udvarhelyi Tesszát is, aki szerintük „jelenleg is a polgármester jobbkeze, nemhogy rutinos tüntetésszervező, hanem saját vállalkozást is futtat. Udvarhelyi nevéhez fűződik a Közélet Iskolája elnevezésű rendezvénysorozat.”

„Ezért nem meglepő, hogy Pikó újságírómúltja révén, profi kommunikációval és számos, Soros-szervezetekhez köthető támogatójával elterelték a figyelmet a tüntetés valódi okáról, és egy óra múlva már arról zajlott a közbeszéd, hogy a Fidesz bértüntetőket küldött a polgármesterre”

– olvasható a cikkben.

A lap szerint ráadásul a „baloldal által közzétett videó„ készítője (Balogh Lajos, DK-s képviselő) a tüntetéssel szemben lévő templom mögötti parkolóban filmezett.

„Úgy tűnik, a videó készítője tudta, hogy a templom mögé fog érkezni egy kisbusz, amelyből vidéki, „informálatlan” tüntetők szállnak majd ki”

– „leplezi le” Pikóékat a lap.

Címlapkép: Józsefvárosi újság